OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 09. juni 2016

Jægerforbundet på Roskilde Dyrskue 2016

Utrættelige frivillige kræfter sørgede igen i år for en fantastisk repræsentation af jagten og Danmarks Jægerforbund på Roskilde Dyrskue. Fra formanden i kreds 7, Marie-Louise Achton-Lyng, har vi modtaget denne stemningsrapport.

Tekst: Marie-Louise M. Achton-Lyng, Kredsformand, kreds 7
Foto: Marie Louise Achton-Lyng, Dronefotos: Niras a/s

Vi havde igen i år rejst en meget stor stand i Haven på Dyrskuepladsen, som var på størrelse med 5 fodboldbaner. Alle grene af DJ´s aktiviteter var repræsenterede lige fra hunde, buer, flugtskydning, jagtsti og schweisshunde til hornblæsere.

Alt i alt deltog cirka 150 forskellige personer over de fire dage (inkl. opsætningen om torsdagen) og disse var fordelt over 34 forskellige foreninger i kreds 6 og 7.

Vi havde igen i år kæmpe succes med at henvende os som jægere til "Familien Danmark". Fredag formiddag havde vi besøg af 488 børn fra forskellige folkeskoler fra oplandet og København.

Flere af dem har allerede vendt tilbage på mail og rost os for vores gode formidling af jagt og natur. Samtidigt med skoleklassernes besøg blev der forlagt en påkørt rå og grillet råvildt på grillen, som alle fik lov at smage. Alle klasser fik medaljer, fuglekasser, samt en pose med mere formidlingsmateriale med hjem til skolen.

Besøg af medierne

Fredag havde vi også besøg af TV2 Lorry, som kl. 16.06 filmede live fra vores stand. De filmede vores buer, og hvordan man skyder med dem. Derefter talte vi om forskellige hunderacer, og hvad de forskellige hunde bruges til - vi viste dem en Jack Russel i grav, og de større hunde apporterede dummyer ned imod kameraet. Til sidste filmede de forlægning at et stykke råvildt, mens en af vores schweisshundeførere fortalte om vildtet, smag osv. Alt i alt otte gode minutter blev sendt live fra DJ´s stand - det er vi meget stolte af, og mange har senere henvendt sig med rosende ord om indslaget.

Omkring kl. 18 ringede TV2 igen for at spørge, om de måtte komme tilbage og filme til 19.30 Nyhederne - igen live. Selvfølgelig måtte de det, og vi gik igen på med fuld styrke af hunde osv. Tak til alle hjælpere og hunde for at tage endnu en tur i solen – på trods af at alle var godt brugte.

Masser af aktiviteter – og gæster

På standen havde vi blandt andet en kastestang fra en kronhjort liggende, som vores gæster kunne gætte vægten på, og den der kom tætteste på vandt en stor æske chokolade, som var sponsoreret.

Kastestangen vejet 4141 gram og der var gæt fra 2 - 14 kg, men dem der vandt, var henholdsvis 3, 5 og 10 gram fra den rigtige vægt.

Fredagen var travl med besøg af skolebørn og cirka 21.924 betalende gæster. Desværre måtte lasershot med plastik lerduerne udgå fredag - fordi maskinen ikke var vedligeholdt og derfor ikke virkede. Vores drenge gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at få den til at fungere, men først fredag eftermiddag kunne vi får duerne i luften og så kørte den uafbrudt resten af weekenden.

Lørdag blev helt vanvittig: 38.807 betalende gæster var forbi pladsen, og vi slap ikke fri på trods af 28 graders sol og igen vind.

Det var en dag, hvor vi fik talt jagt og natur, lavet armbånd, skudt med bue og pile og alt det andet, der hører til standen. Vores unger løb pendulfart med trækvogne og koldt vand, så alle folk fik drikkelse nok i løbet af dagen. Vi fik forlagt 5 stk. råvildt og efterfølgende grillet dem til smagsprøver. Derudover blev det til omkring 3200 jagtstier i alt over de 3 dage, hertil skal lige nævnes, at der i snit går mellem 5 og 8 personer pr. jagtsti.

Vi var så heldige, at en af vores bueskytter til daglig er professionel droneflyver - han kom forbi og fløj i over tre timer på standen. Når 3D billederne er færdigredigeret, vil de blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Søndag var en dag med lidt mindre besøgende: cirka 25.610. Men det gav bare bedre tid til at få talt ordentligt med dem, der kiggede forbi.

Vi havde i år valgt at sætte ekstra folk på standene, da vi sidste år oplevede, at folk blev for trætte, og man kan ikke være på i 12 timer om dagen. Dette var den helt rigtige beslutning - især pga. varmen og det høje besøgsantal.

Jeg vil slutte af med at bringe en KÆMPE stor tak til alle, der igennem de sidste syv måneder har været med til at planlægge DJ´s stand og ikke mindst de af jer, der har været med på standen fra onsdag aften til søndag, hvor vi var færdig med at pakke standen ned kl.21.30.

Og TAK for godt socialt samvær, vi har virkelig fået talt på kryds og tværs med hinanden og foreninger.

Vi gør klar til næstes års skue fra september - så er der andre, der har lyst til at hjælpe, må I meget gerne sende undertegnet en mail på…

På vegne af tovholderne - tak for kampen!

Se billederne fra arrangementet her

 Alternativ kan du se billederne her.