Offentliggjort den: 31. juli 2023

Gratis kursus i førstehjælp

TrygFonden og Danmarks Jægerforbund tilbyder gratis førstehjælpskurser til jægerne med fokus på de geografiske områder, hvor der er længere responstider. Men vi har brug for jagtforeninger, som vil lægge lokaler til.

Tekst: Nicholai Vigger Knudsen

De fleste har sandsynligvis gennemført et eller flere førstehjælpskurser, men for at være i stand til at yde korrekt førstehjælp er det vigtigt at være opdateret og øve regelmæssigt. Det tilrådes at gennemføre et førstehjælpskursus minimum hvert andet år.

Danmarks Jægerforbund har sammen med TrygFonden planlagt en række gratis seks timers kurser med fokus på ulykker, der kan forekomme i forbindelse med jagt og outdoor-aktiviteter. Kurserne forventes afholdt i perioden fra september 2023 til sommeren 2024.

Hvorfor fokus på jægere?

Vi som jægere kommer ofte i områder, hvor der ikke nødvendigvis er den bedste mobildækning, og måske er der langt til nærmeste hospital. I disse områder er det især vigtigt at kunne give den nødvendige førstehjælp.

Kurset vil ud over førstehjælp ved hjertestop blandt andet fokusere på nogle af de typiske ulykker, der sker på jagt, som f.eks. snitsår og blødninger samt fald fra tårn og stige. Undervisningen vil være meget hands-on, så du vil få lejlighed til at træne det hele i praksis.

Hvad skal der til?

Hvis du og din jagtforening kunne tænke jer at tilbyde de lokale jægere et gratis førstehjælpskursus, er det eneste, I skal stå for, lokalerne, så stiller jægerforbundet i samarbejde med Trygfonden gratis en underviser til rådighed. Der undervises ud fra Dansk Førstehjælpsråds retningslinjer for henholdsvis førstehjælp ved hjertestop og førstehjælp ved ulykker, og efter gennemført kursus udstedes der førstehjælpsbevis for gennemført kursus, jf. Dansk Førstehjælpsråd.

Når I som jagtforening har besluttet, at I gerne vil afholde et gratis førstehjælpskursus, kan I kontakte uddannelsessekretær Helle Nielsen (tlf. 88 88 75 28/ hni@jaegerne.dk) og aftale en konkret dato.