Offentliggjort den: 21. december 2023

Formodet ulv var en hund

I sidste uge skrev vi en nyhed om et formodet ulveangreb på en mand i Tyskland. Nu bekræfter genetiske tests, at der i virkeligheden var tale om en hund.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Christian Lang Jensen (arkivfoto)

Da en 47-årig hundelufte i sidste uge blev angrebet af et dyr, som han selv beskrev som "en schæferhund med en usædvanlig farve," kom der hurtigt gang i ulvespekulationerne. Manden blev alvorligt såret af flere bid og måtte indlægges.

Et ulveangreb kunne i første omgang ikke udelukkes, selvom indicierne allerede tidligt pegede i retning af en hund. I mediet Tagesspiegel påpegede således en talsmand for den tyske miljøstyrelse, at "alle de hidtil kendte fakta, inklusive beskrivelsen af den tilskadekomne og politirapporten, i øjeblikket tyder på, at det er en hund."

Nu har genetisk analyse af bidsårene én gang for alle bekræftet denne antagelse: Der var nemlig ganske rigtigt tale om en hund. Det skriver Rundfunk Berlin-Brandenburg.

Ulvene i Tyskland tilhører den centraleuropæiske lavlandsbestand, samme bestand som ulvene i Danmark er en del af. I august 2023 var der cirka 30 voksne ulve i Danmark.