OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. maj 2022

Sikker bukkejagt fra lovlige skydeplatforme

Optakt til bukkejagten: Hvordan sikrer man sig, at skydetårnet eller skydestigen er lovligt og - ikke mindst - sikkert placeret? Det har vi skrevet en artikel om i majudgaven af Jæger.

Tekst: Nicholai Vigger Knudsen og Niels Henrik Simonsen

Mange jægere bruger i denne tid en del energi på at placere skydetårne og skydestiger, med håbet om at det er lige præcis dér, at den store gamle råbuk kommer frem. Men hvordan sikrer man sig, at det hele er lovligt og ikke mindst sikkert?

Vi kalder dem ved mange navne, som f.eks. hochsitz, jagtstige, jagttårn, hochstand osv. Ligegyldigt hvad du kalder det, så taler vi formentlig om det samme, nemlig skydetårne og skydestiger eller under fællesbetegnelsen ”skydeplatforme”, som det er benævnt i jagtlovgivningen.

Ovenstående er plukket fra majudgaven af Jæger, hvor vi på siderne 56-58 bragte artiklen "Sikker bukkejagt fra lovlige skydeplatforme."