OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. april 2022

Politiet svarer på spørgsmål

Efter mødet i går mellem politiet og repræsentanter fra våbendanmark er politiet gået i gang med af finde svar på forskellige spørgsmål.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard

På gårsdagens møde mellem Politiets Administrative Center (PAC), Rigspolitiet og repræsentanter fra våbendanmark var der en del spørgsmål, som stod ubesvarede hen. Det har politiet nu reageret på, og i et brev afsendt til mødedeltagerne skriver Politiet tirsdag eftermiddag, at man inden fredag den 8. april kl. 14.00 vil vende tilbage med enten et svar eller en foreløbig status på de emner, der blev spurgt ind til.

Politiet garanterer ikke at kunne svare fyldestgørende alle spørgsmål inden fredag, men det gør forsøget. Politiet vil forsøge at svare på disse spørgsmål:

  • Hvor mange våbentilladelser har PAC udstedt, og hvor mange afventer behandling inden for de forskellige tilladelsestyper?
  • Hvilken sagsbehandlingstid er der aktuelt på de forskellige typer af våbentilladelser?
  • Hvordan prioriterer PAC i sagsbehandlingen?
  • Hvornår forventer politiet en normal drift?
  • Er der mulighed for dispensation til bære- og anvendetilladelser til våben på udløbne tilladelser?
  • Hvordan hænger kravet om registrering af våbendele på våben indført eller købt efter 14. september 2018 sammen med gennemførelsesdirektivet?
  • Kan politiet levere oversættelse af forhandlertilladelser med henblik på at lette forhandlernes samarbejde med udenlandske myndigheder og handelspartnere?