OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 06. maj 2022

Kom til gratis test blyfri riffelammo

Hør om blyfri ammunition fra finske Lapua og testskyd i din egen riffel på lørdag den 7. maj. Det sker i Københavns Skyttecenter, og du kan teste kalibrene 6,5x55, .308 win eller 30-06.

I løbet af 2023 bliver det forbudt at bruge blyholdig riffelammunition til jagt. Udfasningen gælder for centraltændt jagtammunition, og der findes allerede mange alternativer til blyholdig riffelammunition. Danmarks Jægerforbund opfordrer alle riffeljægere til at teste de forskellige mærker. På patronæskerne oplyser producenterne typisk, hvilke vildtarter ammunitionen fungerer godt til, og ofte også hvilken stigning på piben projektilet fungerer optimalt fra – altså hvor hurtigt projektilet skal roteres for at opnå den optimale præcision.

Så hvis din riffel kan skyde med bly, kan den også skyde med alternativer.

Bor du i nærheden af Københavns Skyttecenter, har du på lørdag den 7. maj chancen for at teste ét af de blyfri alternativer, når Guntex udleverer tre stk. finskproducerede Lapua-patroner til testskydning på banen. Patronerne kan testes i kalibrene 6,5x55, .308 win eller 30-06. Arrangementet finder sted fra kl. 09.00-15.00.