OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

En hilsen fra schweisshundeførerne

Så går det atter løs med den årligt tilbagevendende "Jægernes juleaften" - bukkejagten. Schweiss-registret ønsker alle knæk og bræk, og giver her et par gode råd med på vejen.

Tekst: Ulrik Lorenzen

Bukkejagten er i gang. Riflen er indskudt, grejet er tjekket og der er styr på bukkene og pürsch-stierne. Som bekendt er ”godt begyndt – halvt fuldendt”. En mistelten, der dog altid bør tages i ed, er risikoen for at lave en anskydning, eller at jægeren ikke umiddelbart selv kan finde det påskudte dyr. Det kan selv de bedste forberedelser ikke sikre jægeren imod.

På den baggrund er det klogt af jægeren også at forberede sig mentalt på, at en glad bukkejagt kan ende med, at der bliver brug for en af Schweiss-registrets cirka 180 dygtige hundeførere og deres hunde. Den situation vil vi formentlig alle opleve i løbet af et godt og langt jægerliv, så det er ikke noget man skal skamme sig over.

På baggrund af Registrets mangeårige erfaringer med jagt og jægere er der et par simple tommelfingerregler, som det med garanti vil være nyttigt at erindre sig, inden bukkejagten går i gang:

  • Sørg for at have telefonnumre på de lokale hundeførere, så du hurtigt kan ringe og få en snak hvis uheldet er ude
  • Afmærk anskudsstedet mens du kan huske hvor det er. Og afmærk det mega tydeligt
  • En meget stor del ”forbiskud” viser sig efterfølgende at dække over et forendt dyr
  • Undlad selv at eftersøge mere end højest nødvendig
  • Giv hundeføreren alle detaljerne om anskudsstedet, skuddet og bukkens reaktion

Hundeførerne har tavshedspligt, og du ringer aldrig til ulejlighed. Registrets ekvipager bliver løbende bedre, jo mere de bliver brugt. Så ring endelig, og ring hurtigt. Find kontaktinfo på nærmeste hundefører på schweiss-registrets hjemmeside.

Schweiss-registret ønsker alle knæk og bræk den 16. maj!