OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 20. december 2021

Hør ny jagthunde-podcast

Så blev det tid til andet afsnit i jægerforbundets podcast-serie om jagthunden. Denne gang er emnet indlæringspsykologi og adfærdsbiologi, og gæsten er Lars H. Ehrensvärd Jensen.

Tekst og Foto: Jacob Munkholm Jensen

I Danmarks Jægerforbunds podcastserie om jagthundeområdet kommer vi hele vejen rundt om vores bedste jagtkammerat. Hvornår begyndte vi at jage med hunde, og hvad skal man være OBS på ved valg af race, opdrætter og hvalp? Hvad med hundens sundhed og velvære, dens indlæring og uddannelse? Disse emner og mange flere snakker vi om, når jagthundekonsulent Ove Dam Hedegaard inviterer spændende og kompetente gæster i studiet.

Positiv indlæring ifm. jagthundetræning

Første afsnit udkom den 1. december, og nu er vi klar til at præsentere endnu ét. I andet afsnit, som har premiere i dag, dykker vi ned i emnet indlæringspsykologi og adfærdsbiologi.

Hvordan kom en operativ soldat på at skrive en videnskabelig bog om positiv indlæring ifm. jagthundetræning? Bogen bruges i dag under uddannelsen af jagthundeinstruktører og har været medvirkende til, at mange har fået et langt bedre forhold til deres hunde. Lyt med, når Lars H. Ehrensvärd Jensen på sin lune facon fortæller sin historie om opdagelse ind i hundes hjerne.

Lyt med når DJ frigiver nye podcasts

Hen over vinteren og foråret vil vi løbende frigive nye spændende afsnit i podcastserien om jagthunden. I hvert afsnit har vi en ny gæst i studiet til uformel samtale om et nyt, spændene emne inden for jagthundeområdet.

Denne serie er jægerforbundets første inden for genren podcast - men den bliver ikke den sidste, og vi har store ambitioner. Podcasten er et nyt medie i jægerforbundets vifte af tilbud, og kan f.eks. lyttes via telefonen når som helst, hvor som helst - f.eks. i bilen, i skydetårnet under jagten eller når du går aftentur med din hund.

Du kan altid få et overblik vores podcasts på siden her, på facebook eller der, hvor du normalt henter dine podcasts.

Så lyt med, og hold øje med nye afsnit!