OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 04. december 2020

Inspirerende jagtforeninger: Vi vil fællesskabet

Mange jagtforeninger i det ganske land lægger et ihærdigt stykke arbejde i at rekruttere og fastholde nye medlemmer. Det fordrer en stor frivillig indsats. Aalborg Jægerklub, Gudbjerg og Omegns Jagtforening og Lammefjordens Jagtforening er tre foreninger, som hver især har fundet deres vej til succes blandt nyjægerne.

Tekst og Foto: Christian Lang Jensen

Foreningsdanmark har i de senere år ændret karakter. Mange foreninger oplever tab af medlemmer, og flere steder bliver det gradvist sværere at få folk til at involvere sig i foreningsarbejdet. Det gælder også i adskillige jagtforeninger.

Heldigvis er der håb for de mange jagtforeninger, som hver dag gør en indsats for at tiltrække nye medlemmer, og som er omstillingsparate. I dagens Danmark er det nemlig ikke længere nok for en forening at kunne tilbyde et fællesskab – den skal også kunne tilbyde en række muligheder for medlemmerne af foreningen.

Det kan eksempelvis være hundetræning, jagt, jagttegnsundervisning eller mulighed for at skyde med haglbøsse, riffel eller bue. Spørger man i de tre jagtforeninger, jeg har besøgt i forbindelse med denne artikel, er det desuden altafgørende, at nye medlemmer fra begyndelsen føler sig velkomne, og at stemningen i foreningen er god.

Hvis ikke det er tilfældet, falder nye medlemmer hurtigt fra igen. Disse pointer virker måske banale, men det kræver en målrettet og ihærdig frivillig indsats at nå i mål, lyder det samstemmigt fra de tre jagtforeninger.

Ovenstående er et uddrag af en artikel, bragt i december-nummeret af Jæger. Læs resten af artiklen i bladet, hvor formænd og jagttegnsundervisere fra de tre foreninger uddyber, hvad der er blevet gjort i deres jagtforening for at skabe de bedste betingelser for en god rekruttering. Måske er der endda et godt råd eller to at hente.

Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du et nyt nummer af Jæger hver måned, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online.

Bliv medlem - klik her!