Offentliggjort den: 12. juli 2019

Via pileflet til skærmtrold

Han var langtfra skolens største geni, men han kunne fiske, jage, snitte i træ – og så var han pokkers god til at bygge huler. Jæger bringer et portræt af naturmennesket Jørgen Skouboe.

Tekst: Thomas Lindy Nissen

Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg er endt det rigtige sted, da jeg ruller ned ad den lille vej i Aarhusforstaden Risskov. Kan det virkelig passe, at Jørgen Skouboe bor i et rækkehus i byen? Jeg havde nok forestillet mig en lille landejendom med 10 tønder land og udsigt til horisonten.

I samme øjeblik jeg træder ind over dørtærsklen, er jeg dog ikke i tvivl:

Lige indenfor døren hænger et par trofæer fra dyr, jeg har set blive nedlagt på tv, ligesom de mange træfigurer på hylderne, piberne i askebægeret på høvlebænken og hjørnet med de mange skydestokke fortæller mig, at jeg er på den rette adresse.

Idémand bag Nak & Æd

Som 25-årig mødte Jørgen reklamefotografen Rolf Linder, der introducerede ham til jagt. Den folkekære tv-mand har således gået på jagt i sin fritid i mange år, så det lå måske lidt i kortene, at han på et tidspunkt ville komme til også at jage på arbejdet.

En barndom på landet i 1950’erne og 60’erne var indbegrebet af det, storbymennesker i dag betegner som fra jord til bord, ligesom drabet af det, vi spiser, var en del af virkeligheden. Akkurat som i tv-programmet Nak & Æd, som Jørgen er en af idemændene bag.


Læs hele Thomas Lindy Nissens artikel om tv-personligheden Jørgen Skouboe i august-udgaven af magasinet Jæger. Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du hver måned Jæger, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online.


Bliv medlem - klik her!