OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. juli 2019

Via pileflet til skærmtrold

Han var langtfra skolens største geni, men han kunne fiske, jage, snitte i træ – og så var han pokkers god til at bygge huler. Jæger bringer et portræt af naturmennesket Jørgen Skouboe.

Tekst: Thomas Lindy Nissen

Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg er endt det rigtige sted, da jeg ruller ned ad den lille vej i Aarhusforstaden Risskov. Kan det virkelig passe, at Jørgen Skouboe bor i et rækkehus i byen? Jeg havde nok forestillet mig en lille landejendom med 10 tønder land og udsigt til horisonten.

I samme øjeblik jeg træder ind over dørtærsklen, er jeg dog ikke i tvivl:

Lige indenfor døren hænger et par trofæer fra dyr, jeg har set blive nedlagt på tv, ligesom de mange træfigurer på hylderne, piberne i askebægeret på høvlebænken og hjørnet med de mange skydestokke fortæller mig, at jeg er på den rette adresse.

Idémand bag Nak & Æd

Som 25-årig mødte Jørgen reklamefotografen Rolf Linder, der introducerede ham til jagt. Den folkekære tv-mand har således gået på jagt i sin fritid i mange år, så det lå måske lidt i kortene, at han på et tidspunkt ville komme til også at jage på arbejdet.

En barndom på landet i 1950’erne og 60’erne var indbegrebet af det, storbymennesker i dag betegner som fra jord til bord, ligesom drabet af det, vi spiser, var en del af virkeligheden. Akkurat som i tv-programmet Nak & Æd, som Jørgen er en af idemændene bag.


Læs hele Thomas Lindy Nissens artikel om tv-personligheden Jørgen Skouboe i august-udgaven af magasinet Jæger. Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du hver måned Jæger, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online.


Bliv medlem - klik her!