OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 23. april 2019

Vær OBS på reglerne når du vil indskyde din riffel

Forleden skete det, der ikke må ske. Et par mænd indskød en jagtriffel på en hjemmelavet skydebane og ramte en bil over en kilometer væk. Heldigvis var der ingen, der kom til skade.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Sæsonen for bukkejagten nærmer sig, og mange har brug for at indskyde deres riffel. Sådan er det hvert år.

Mandag i Påskeugen modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde opdaget, at et projektil havde ramt borgerens køretøj. Personbilen holdt parkeret i et større sommerhusområde, 1,3 kilometer fra en hjemmelavet skydebane i Sønderborg kommune. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

På skydebanen havde to mænd været i gang med at indskyde en riffel, og havde nået at affyre cirka 40 skud. Begge mænd havde de fornødne våbentilladelser. Som et led i efterforskningen undersøger politiet nu, hvorvidt skydebanen opfylder kravene i lovgivningen.

Hvor må jeg indskyde min jagtriffel

Som riffeljæger står du måske en gang imellem overfor den udfordring, at du har behov for at indskyde din jagtriffel eller bare få verificeret, at den stadig rammer, der hvor den skal, men skydebanen har ikke åbent – hvad gør du så?

Du har måske, ligesom mange jægere igennem tiden indskudt din riffel i private grusgrave, på jagtreviret, hjemme på gården eller lignende. Det er Danmarks Jægerforbunds anbefaling, at man kun anvender godkendte skydebaner til indskydning af jagtrifler, da man på den måde er sikker på, at både forsikringsforhold og almensikkerheden er på plads.

Det eneste lovgivningen direkte giver mulighed for, når du vil indskyde din jagtriffel er, at du tager på en godkendt skydebane. Hvad er så en skydebane?

Læs artiklen her og bliv klogere på regler og anbefalinger inden for området.