OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. august 2019

Antallet af jagttegns-aspiranter vokser igen

Friske tal fra Miljøstyrelsen viser at antallet af jagttegnsaspiranter ved forårsprøven igen er stigende.

Tekst: Jes Mikkelsen

I fjor kunne Danmarks Jægerforbund, på baggrund af tal fra Miljøstyrelsen, berette om et markant fald i antallet af aspiranter som gik til jagtprøve i forårssæsonen 2018. For første gang siden indførelsen af den nye jagtprøve var antallet af tilmeldte aspiranter under 4.000 personer.

Læs også artiklen Antallet af aspiranter til jagtprøven er faldende

I dag er antallet af håbefulde jægere in spe igen stigende, og det virker ikke til at interessen for at komme på jagt skulle være generelt faldende. Miljøstyrelsen oplyser således, at der i forårsperioden for jagtprøven 2019 var tilmeldt 4.250 aspiranter til jagtprøven. Af disse bestod 2.750 personer. Det skal dog bemærkes, at klagefristen for jagtprøveperioden endnu ikke er overskredet, så tallene kan indeholde en vis usikkerhed.

Nye vinde i 2020

I løbet af næste år forventes Miljøstyrelsen at være klar med et nyt jagtprøvesystem, så de eksisterende prøveperioder nedlægges. Tilmelding til jagtprøven forventes at blive løbende hen over året, og deraf opgøres aspirantantallet en gang om året.

Læs også artiklen Godt nyt til kommende jægere