OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 31. januar 2018

Tag familien med

At søge nye jagtmarker uden for landets grænser ligger efterhånden mange danske jægere på sinde. I flere tilfælde falder det imidlertid ikke i god jord i det familiære bagland at tage på rendyrkede jagtrejser. Derfor tilbyder adskillige jagtrejsebureauer kombinationsferier, hvor både jagtlige og familiære behov stilles.

Tekst: Christian Lang Jensen, Danmarks Jægerforbund

Det kan være lidt af en udfordring at overbevise familien om, at det er en god idé at smide mange tusind kroner efter en rendyrket jagtferie. Derfor er det en oplagt mulighed at kombinere jagtferien og familieferien, så alle parter er glade, når feriedestinationen er valgt.
Et andet aspekt er den ensomhed, man som jæger kan opleve, hvis man ofte rejser alene i jagten på alskens trofæer. I denne sammenhæng muliggør kombinationsrejserne, at man som jæger ikke altid behøver at rejse på egen hånd, og man har tilmed familien at dele de fantastiske oplevelser med, mens de ligger frisk i erindringen.

I det følgende gennemgås en række jagt- og feriedestinationer, som forskellige jagtrejsebureauer tilbyder.

Bukke- og kronhjortejagt i det skotske højland

Blygrå skyer glider i ro og mag ind over det barske landskab, hvor klipper hist og her bryder gennem lyngdækket, som præger store arealer i området. Træer og buske er strøet med løs hånd, og et sted derude esser drømmebukken eller drømmehjorten.

Det er essensen af jagten i det skotske højland, og et stadigt voksende antal jægere ynder at tage på jagt i det barske, men smukke højland. Derfor har flere jagtrejsebureauer specialiseret sig i Skotland, da betingelserne for en vellykket bukke- eller hjortejagt er optimale her.

Ét af disse jagtrejsebureauer er Jelling Jagtrejser, som har øjnet muligheden for at tilbyde familier en kombination af jagt og spændende oplevelser med udgangspunkt i et gammelt, historisk jagtslot eller en hyggelig, traditionsbunden landevejskro. Fra disse baser er der rig mulighed for at opleve den fantastiske skotske natur på gåben eller cykel. Shopping, fiskeri, golf og kulturelle seværdigheder er desuden oplagte muligheder for hele familien.

 

Bukke- og kronhjortejagt ved den naturskønne Balatonsø i Ungarn

Pragtfulde skove og bjergrige områder, som strækker sig langs med Balatonsøens bredder, er udgangspunktet for bukkejagt i Ungarn, som flere forskellige jagtrejsebureauer tilbyder.
Muligheden for en imponerende trofæbuk er til stede i adskillige områder omkring Balatonsøen, og da søen samtidig muliggør en lang række underholdende rekreative aktiviteter for familien, er det en oplagt feriedestination for jægeren, som gerne vil have familien med på sin rejse.

Eftersom området er populært blandt jægere, tilbyder en lang række jagtrejsebureauer rejser hertil, hvor familiehyggen bestemt er i højsædet. Nogle af bureauerne, som virkelig har specialiseret sig i området, er Aurora Jagtrejser, Korsholm Jagtrejser og Buhls Jagtrejser. Disse tre bureauer har igennem adskillige år skabt rammerne om fantastiske jagtlige oplevelser ved Balatonsøen i Ungarn, og arbejdet med at give danske jægere store oplevelser fortsætter.

Antilopejagt i det vilde og eksotiske Sydafrika

Varmen, støvet og de vilde dyr er alle aspekter, man skal tage højde for, når man tager til Sydafrika for at få jagtoplevelser for livet. Har man ikke været på jagt uden for Europa før, kan man bestemt få sig nogle helt unikke oplevelser her. Jagtmulighederne er forskelligartede, men mange jægere kommer for at nedlægge forskellige antilopearter.

Af denne årsag har Matswani Safaris igennem adskillige år arbejdet ihærdigt for at kunne tilbyde danske jægere de bedst tænkelige muligheder for jagtlige oplevelser i særklasse. Bureauet tilbyder forskellige muligheder, og samtidig er der rig mulighed for at tage familien med på spændende fotosafarier, hvor dygtige guider fortæller om vildtet i området.

Sydafrika er også en destination, som både Aurora Jagtrejser, Jelling Jagtrejser og Limpopo & Diana Jagtrejser har specialiseret sig i, og de tilbyder ligeledes spændende oplevelser i det vilde Sydafrika for hele familien. Landet byder udover vild og betagende natur på en lang række interessante kulturelle oplevelser for hele familien.

Bøffeljagt i den alsidige australske natur

Vidtrækkende savanner, tropiske urskove, smukke søer og imponerende bjerge. Disse vidt forskellige naturtyper udgør omdrejningspunktet for bøffeljagt i Australien.

Australien er ikke den mest besøgte jagtdestination for danskere, men ikke desto mindre kan man få sig nogle oplevelser, som ikke findes andre steder i verden. Så er man til den helt vilde jagtdestination, hvor nogle af verdens giftigste dyr og smukkeste landskabelige scenerier befinder sig, så er Australien the place to go.

Limpopo & Diana Jagtrejser har i det nordlige Australien fået mulighed for at tilbyde jægere en helt unik jagt på store bøfler med stærke trofæer. Samtidig er der ingen grænser for, hvad familien kan få af oplevelser, hvilket er endnu et incitament for at tage turen til Australien.

Konklusionen på gennemgangen: Det er bestemt muligt at kombinere jagtrejser og familieferier, så hold dig ikke tilbage.

Jæger - jagtrejser

Du har netop læst en artikel, som har været bragt i et tillæg til Jæger. Magasinet Jæger er Danmarks ubetinget største magasin om jagt, vildt og natur. Og så er det Danmarks Jægerforbunds medlemsblad. Vil du også modtage Jæger 11 gange om året i din postkasse, så meld dig ind i dag her.