OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Skal vi have allemandsret i Danmark?

Det spørgsmål stiller Friluftsrådet på Naturmødet i Hirtshals. Vi kender det fra Norge og Sverige, hvor enhver har ret til at færdes og campere stort set alle steder i naturen. Skal vi også have allemandsret i Danmark? Kom og deltag i debatten på Naturmødet fredag de. 25. maj.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard, Danmarks Jægerforbund

Adgang til en fælles natur er en forudsætning for, at vi kan komme ud i naturen og få gode oplevelser. Men er mulighederne for at komme ud i naturen gode nok i dag - i offentlig natur og i privatejet natur? Hvordan kan adgangsforholdene blive bedre - og skal de overhovedet det? Er Allemandsret, som vi kender den fra nordiske naboer, svaret på friluftsfolkets ønsker og behov? Eller er der grænser for adgang til naturen i Danmark?

Friluftsrådet stiller spørgsmålene til en debat mellem politikere og organisationer, brugere og ejere i en klassisk debat på Thunderdome, hvor meningerne brydes og nye alliancer opstår.

Med i debatten er formand for Friluftsrådet Lars Mortensen, viceformand i Landbrug & Fødevarer Lone Andersen, formand for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen og folketingskandidat for Enhedslisten Øjvind Vilsholm

Debatten finder sted fredag den 25. maj fra kl. 20.00-21.00 i Thunderdome

Du kan finde den fulde oversigt over, hvor du kan møde Jægerforbundet på Naturmødet 2018 her