OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 02. januar 2018

Læs i Jæger Januar 2018

Det er på tide at få gnedet nytåret ud af øjnene, og hvad kan være bedre end at gøre det med et propfyldt Jæger med masser af historier om jagt, vildt og natur?

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

Kravlenisserne er pillet ned, cigarerne er skoddet og konfettien er støvsuget op. Med andre ord: Hverdagen har ramt os igen. Har man brug for at drømme realiteterne lidt på afstand, kan man jo passende tømme postkassen og pakke Jæger 1/2018 ud. Bladet er i denne måned nemlig pakket med brændstof til drømme. Foruden det normale blad får du nemlig et tillæg om jagtrejser: En verden af jagtmuligheder.

Her er - traditionen tro - et par højdepunkter fra Jæger, og så kan du finde det gratis uddrag af månedens blad herunder:

Tårer på toppen, s. 48 (se video i bunden af artiklen)

Poul Relund er også en af den slags jægere, der drømmer: Han har i årevis drømt om at nedlægge en sneged. På en sneklædt bjergtop i Canada gik hans drøm i opfyldelse, og det blev fejret med både tårer og smil. Til alt held for alle os, der ikke var med, havde han Thomas Lindy Nissen i hælene - klar med kamera og lommetørklæde. Derfor kan du også komme med til British Columbia og en spændende jagt på sneged. 

Dykandedebut på fjorden, s. 95

En mild og solrig januardag på havet. Det kan sætte tankerne i gang hos alle garvede havjægere. Men hvad med de uprøvede og videbegærlige debutanter? Jo, de smukke udfarvede edderfuglekokke kan også få pulsen i vejret hos dem. Tag med en ung århusiansk jæger på vandet, når han får sin debut som havjæger på Nissum Bredning.

Palle, PTSD, pyrsch og pløjemark, s. 108

Når vi sender unge danske mænd i kamp i fjerne lande, kommer nogle af dem hjem som helt andre mennesker. For 34-årige Palle Würtz førte to udsendelser som sergent til Afganistan til et liv med PTSD, kronisk stress og depression. Jagten blev hans faste holdepunkt, og i pløjemarken fandt han en ro, som ikke var andre steder i hans liv. Læs portrættet af den unge jæger, der har vendt modgang til drivkraft med jagten som følgesvend.

Læs gratis uddrag af Jæger

Tårer på toppen: Sneged i Canada