OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Jagt i Sverige? Her er reglerne

Der er ikke længe til, at den svenske bukkejagt sætter ind. I den anledning er mange danske jægere ved at pakke taskerne for at sætte over sundet. Men hvad skal man være opmærksom på? Og hvad gør man, hvis man har glemt det med våbenpasset?

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

Mange danskere har pakket våben og skiftetøj, for at stå klar i Sverige den 16. august, når bukkejagten sætter ind hos vores broderfolk.

Da der ikke er længe til premieren, har de fleste også styr på vildtplejeafgift, tilladelser og hvad der ellers er af praktiske ting.

Skulle en enkelt ting være glippet, kan du læse meget mere om reglerne for jagt i Sverige her.

Der er dog et spørgsmål, som vi har fået rigtig mange henvendelser om: Jeg har ikke gyldigt våbenpas og skal på jagtrejse til Sverige - hvad gør jeg? Og hvordan får jeg lyddæmperen med?

Fortvivl ej, det kan løses. Og det kan du læse om lige her.

Eftersøgning i Sverige

Når du er kommet trygt og godt til Sverige, skal du dog være opmærksom på, at reglerne kræver, at der kan være en trænet hund på reviret inden to timer.

I Sverige findes der ikke et scweissregister som i Danmark, så har du ikke en aftale med en hundefører, kan du fx se på denne svenske hjemmeside, hvor der er frivillige "eftersökspool".

Knæk og bræk!