OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 23. oktober 2015

Årets Vildtret: Shish kebab af fasan

Kok fra Svinkløv Badehotel vinder Årets Vildtret med menuen shish kebab af fasan, naanbrød og sauce med varme krydderier til forret og stegt hare med hibiscus samt en fyldig vildtsauce til hovedret.

Det var to glade vindere, Yasser Naz og medhjælper Ahmed Amin fra Svinkløv Badehotel, der søndag den 18. oktober kunne kalde sig vindere af Årets Vildtret 2015 efter fire timers intens kokkekonkurrence mod finalister fra nogle af Danmarks bedste restauranter.

- Det gik rigtig godt. Vi ramte retterne, som vi skulle, og vi vidste på forhånd, at det var knald eller fald, om dommerne ville kunne lide retterne. Vores mål var at lave maden så autentisk som muligt og ikke bruge en masse tryllerier, sagde Yasser Naz og Ahmed Amin efter sejren.

Det var tilberedningen af vildtkødet med et mellemøstligt og anderledes præg, som slog benene væk under dommerpanelet. Dommer Søren Wiuff forklarer valget: ”Yasser Naz og Ahmed Amin havde modet til at bygge retterne på deres madtraditioner samtidig med, at der blev udvist stor respekt for grøntsagerne, og at man stadig kunne smage vildtkødets gode smag.”

Frisk vildtkød fra Roskilde Fjord

Vildtkødet, som finalisterne tilberedte i Årets Vildtret 2015, var helt frisk. Lørdag morgen blev harerne skudt ved bunden af Roskilde Fjord af en lokal herregårdsjæger, og fasanerne er skudt på forskellige steder på Sjælland, så kvaliteten og friskheden var helt i top til konkurrencen. Formålet med Årets Vildtret er bl.a. at sætte fokus på, hvordan og hvor nemt vildtkød kan integreres i danskernes daglige spisevaner.

- Årets Vildtret er den perfekte anledning til at vise vildtkødet frem og give publikum en oplevelse af den bæredygtige råvare, som vildtkødet er. Samtidig ønsker vi at vise kokkene, hvordan man kan bruge andre og mere utraditionelle vildtarter såsom harer, hvorfor vi netop valgte at bruge harer i årets konkurrence, sagde Claus Lind Christensen, som er formand for Danmarks Jægerforbund.

Årets Vildtret er arrangeret af informationsindsatsen Bæredygtig jagt, som består af Danmarks Jægerforbund, Sektionen for Større Landbrug i Landbrug & Fødevarer og Dansk Skovforening.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard, Danmarks Jægerforbund
Foto: Flemming Gernyx