Offentliggjort den: 22. april 2024

Netværk for kvindelige buejægere?

Er der brug for at kvindelige buejægere går sammen om at få flere kønsfæller til at fatte interesse for buejagtens spændende udfordringer. Nu inviterer buejægeren Aviaja Majland Abelsen til online-møde, så der kan idéudveksles. Alle interesserede er velkomne.

Tekst: Henrik Haugstrup
Foto: Aviaja Majland

Dameskydning på flugtskydningsbanen, "Ladies only" arrangementer på hjortebanen. Det er blandt andet nogle af de arrangementer der finder sted på landets skydebaner. Men er der behov for at lave et netværk for kvindelige buejægere? Aviaja Majland Abelsen er ikke i tvivl om at svaret er ja, og hun har flere gode argumenter.

De fysiske forskelle på mænd og kvinder sætter yderligere krav til fokus på korrekt teknik og optimering af udstyr. Dette er især gældende for dem, der ønsker at jage det store hjortevildt. Desuden mener Aviaja at et godt fællesskab vil motivere flere kvindelige buejægere til at møde op til arrangementer, få trænet med deres buer og forny deres buejagttegn, ligesom det ville kunne motivere flere kvinder til at kaste sig ud i buejagtens spændende udfordringer.

Hun har flere forslag til hvordan et netværk for kvindelige buejægere kan udfolde sig, og foreslår at der afholdes årlige arrangementer på begge sider af Storebælt. Det kunne f.eks. dreje sig om en weekendtur med instruktion, opsætning af udstyr, skydetræning og god mad eller weekendjagter med tid til hygge og netværk. Mulighederne er mange.

Aviaja understreger at det ikke handler om at opdele buejægerne i et herre- og damehold, men at arrangementerne skal ses som et supplement til de etablerede bueaktiviteter. Derfor frygter hun ikke at de vil afholde de aktive kvindelige buejægere fra at deltage i de etablerede aktiviteter, men forventer derimod at netværket kan få endnu flere kvinder på skydebanerne. Hun foreslår at man til nogle af arrangementerne skal have mulighed for at invitere veninder uden bueerfaring, så de kan introduceres til bueskydningen i hyggelige rammer. Håbet er, at der kan afholdes arrangementer allerede i indeværende år, men hvilke arrangementer, der kan komme på tale, afhænger af interessen og ønsker fra de kvindelige buejægere.

Første skridt er at afholde et online-møde for interesserede i foråret, hvor der kan ideudveksles, så projektet kan søsættes. Synes du at projektet lyder spændende, og vil du gerne vide mere? Så tøv ikke med at sende en mail til buekoordinator Henrik Haugstrup (henrikjhaugstrup@gmail.com) så du kan deltage på mødet og komme med dine ideer.