Offentliggjort den: 02. februar 2024

Husk tilladelsen til fastelavnsskydning

Fastelavnsskydning er en årligt tilbagevendende tradition på mange skydebaner. Vær OBS på at det kræver særskilt tilladelse fra politiet - også hvis forsikringen skal dække.

Tekst: Lars Thune Andersen
Foto: Sara Waack-Möller

Fastelavn er lige om hjørnet og rigtig mange skydebaner plejer at fejre dagen med en fastelavnsskydning. En tradition, som afsluttes med at man skyder en fastelavnstønde i stykker og kårer en kattekonge og kattedronning. Det er en super hyggelig aktivitet, men som alt anden form for skydning på skydebanen, så kræver aktiviteten en individuel tilladelse fra politiet.

Desværre er tilladelse til fastelavsskydning ikke let at få, da det ikke er en almindelig aktivitet, der understøtter træning til jagt. Foreligger politiets tilladelse ikke, har man heller ikke forsikringsdækning via Danmarks Jægerforbunds forsikringer, hvis der skulle ske et uheld i forbindelse med fastelavnsskydningen.

Der er altså både risiko for at få en bøde, for at banen bliver lukket pga. den manglende tilladelse og for at forsikringen ikke dækker. Så vær OBS! Har I den fornødne tilladelse i hus til at afholde fastelavnsskydning?