Offentliggjort den: 03. maj 2024

Hør podcast om schweisshunden

Bukkejagten nærmer sig, og et godt råd er at have styr på nummeret til nærmeste schweisshundefører. Blot for en sikkerheds skyld. I denne podcast stiller vi skarpt på den uundværlige schweisshund, der sammen med sin altid dygtige hundefører er en skattet ven i nødens stund.

Tekst og Foto: Jacob Munkholm Jensen

Har du prøvet at påkøre hjortevildt, eller kender du en, der har været så uheldig? Det sker tit. I kulissen står en masse dygtige hundefører og deres hunde. De tripper, klar til at hjælpe. Klar til at gøre det, som de har trænet utallige timer for at blive specialister i.

Schweiss er i jægersproget benævnelsen for hjortevildtets blod, når det har forladt dyrekroppen, og man finder det på anskudsstedet eller på sporet fra dyret. Mens det befinder sig i dyret, er den korrekte benævnelse blod. En schweisshund er derfor en hund med særlige kompetencer i at eftersøge anskudt og nødstedt hjortevildt på baggrund af det schweiss-spor, dyret har efterladt under sin flugt.

I denne podcast vil Ove Dam Hedegaard stille skarpt på schweisshundens træning, opgaven og livsstilen. Til denne samtale har han fået besøg af schweisshundefører Nikoline Zora Andersen. Hvad motiverer hende til at stå klar til at eftersøge anskudt og påkørt vildt 24 timer i døgnet?

Lyt med og bliv klogere!

Hop også ind på vores podcast-side og hør mange flere serier med fokus på jagt.