Offentliggjort den: 24. juni 2024

Det Gyldne Slip – Thy edition

Søndag den 16. juni skulle slaget om Det Gyldne Slip stå i Thy hos Thy-Mors Buejægere. Et besøg som buejægerne ser frem til, da der altid er lidt ekstra krydderi på skydningen deroppe. De skuffede os heller ikke i år.

Tekst og Foto: Frederik Skaarup

Dagen for Det Gyldne Slip – Thy edition startede med fælles morgenmad i buejægernes helt nye klubhus. Et lokale, der er både hyggeligt og flot. Lidt imponerende er det kommet i stand udelukkende ved hjælp af frivillige buejægere og nogle gode sponsorer. Misundelse er en grim ting, men lidt misundelige (om end på den gode måde) var de fleste nu alligevel.

Efter den sædvanlige korte parole med vægt på at have en god dag og sikkerhed frem for alt, blev de i alt 52 bueskytter inddelt i patruljer á fire personer og sendt af sted. Nå ja, i en enkelt patrulje var de fem, da én af skytterne havde en dåkalv i pleje, og den skulle naturligvis med rundt.

Banen var i år lidt kortere end vanligt, men med masser af fede udfordringer. Varierende skud både op og ned, laaange skud og nogle rigtigt korte. Faktisk er det ofte skud på under 3-4 meter der volder skytterne udfordringer. På grund af det mørke vejr kunne det denne dag også drille med skud ind i underskoven, hvor det var svært at se træfområde.

På trods af varierende lys og afstande, så er banen lavet på en måde, så alle kan være med - det gælder både compound og traditionelle buer. Det betyder så også, at hvis man misser ét skud ud af 30, ja, så er de øvrige skytter så skrappe, at man automatisk er ude af konkurrencen om topplaceringer. Heldigvis er Det Gyldne Slip ikke lagt an på at skulle vinde, så uanset dagsform og slutstilling, så havde alle en fremragende dag.

Efter nogle gode timer i godt selskab – og varierende vejr – kom patruljerne dryssende tilbage. Allerede langt fra klubhuset blev vi mødt af duften fra de grillede pølser. Så mens point blev talt sammen og skytterne udvekslede undskyldninger for missede skud, blev der spist hotdogs til den store guldmedalje – her kunne alle vinde!

Nogle skytter havde skudt rigtigt godt, men især én skytte skilte sig ud. Peter Juulsgaard skød med sin traditionelle bue så mange point, at han slog mange compoundskytter.

Efter præmier til de dygtige, blev der trukket lod om præmier til de heldige. Det var fine sponsorerede præmier, der blev udtrukket tilfældigt på skydekortene. Som et lille krydderi var der ’cirkusskydning’ for alle. Man skulle ramme en skydeskive til luftgevær på 20 meters afstand. En skydeskive, der vel at mærke roterede på en foamplade. Ikke nogen nem disciplin, men både de fine præmier og lidt drengerøvs-drilleri fik adskillige til at prøve lykken flere gange. Vinderen vandt en weekendjagt sammen med Thy-Mors Buejægere.

Næste gang mødes vi til august i Hjallerup til en god omgang træk og slip, samt ikke mindst masser af hygge.