Offentliggjort den: 23. maj 2024

Det Gyldne Slip, Sæby edition

På årets første sommerdag mødtes 45 glade og forventningsfulde bueskytter til første runde af Det Gyldne Slip 2024 i Nordjylland.

Tekst og Foto: Klaus Jensen

Den nordjyske udgave af buekonkurrencen Det Gyldne Slip fandt sted i Sæby Jagtcenter, et dejligt sted ikke langt fra østkysten og med et dejligt klubhus som samlingspunkt. Skytterne kom dryssende i god tid inden den fællesmorgenmad - nogle i knapt så god tid, men der kom også folk helt fra hele øverste halvdel af Jylland.

Årets første runde er altid imødeset med spænding. Dels møder man de samme skytter man duellerede mod sidste år, dels kommer der hele tiden nye skytter til. Så der bliver hilst og talt meget over morgenmaden. Der var flere der havde fornemmet en vis optimisme og kålhøgenhed fra skytterne i Thy-Mors i løbet af dagene forinden. De vandt pokalen i 2023 og havde lyst at beholde den igen i år.

3D-banen ligger for det meste på samme område som deres flugtskydning. Det betyder, at folkene fra Sæby har haft de kreative briller på, da de designede banen. Der er således mange sjove og vanskelige skud hvor terrænet udnyttes på bedste vis gennem anvendelse af flugtskydningsbanen og ved tilføjelse af tårne og stiger. Alt i alt en udfordrende og super jagtrelevant bane, der kunne stille krav til alle skytterne.

Efter nogle timer i godt selskab på 3D-banen begyndte skytterne så småt at vende tilbage. De fleste i højt humør og nogle i knapt så højt humør. Nu skulle points gøres op. Alle skytterne tjekkede og underskrev skydekort. Så snart kortet var afleveret tastedes antal 5’ere, 3’ere og minus 1 ind i et Excel-ark og 5 minutter efter modtagelsen af sidste kort, ja, så forelå resultatlisten for hver klasse. For de fleste deltagere var points mindre vigtige end frokosten. Og alle havde en god vinderchance, for der blev trukket lod på skydekortene, så alle har en lige stor chance for at vinde én af de populære lodtrækningspræmier.

Vinderne blev som følger:

Herrer
1. plads: Jacob Overgaard, compound bue
2. plads: Klaus Pallesgaard, compound bue
3. plads: Johnny Juul Christensen, compound bue

Damer
1. plads: Sarah Høgholt Erbs, compound bue
2. plads: Janne Hejgaard Jensen, compound bue
3. plads: Mette Nødeskov, compound bue

Junior
1. plads: Dan Juul Christensen, compound bue
2. plads: Simon Agerlyst, compound bue

Traditionel
1. plads: Jan Flinker, traditionel bue
2. plads: Peter Juulsgaard Jensen, traditionel bue
3. plads: Carsten Brandbyge, traditionel bue