Vildt godt besøgt Food Festival i Aarhus

Food Festival 2023 i Tangkrogen i Aarhus havde selvfølgelig også i år repræsentation af kreds 3 i et vellykket samarbejde med Karpenhøj Naturcenter. Jagthornssignaler og velduftende vildtkød lokkede mange gæster til DJ's stand.

Tekst og Foto: Troels Romby Larsen

27.000 madglade gæster besøgte Food Festival i den netop overståede weekend, hvor de deltog i workshops, cook-alongs og sjove aktiviteter hos de over 250 fødevarevirksomheder og producenter. Danmarks Jægerforbund - personificeret i flere håndfulde frivillige fra kreds 3 - stod for en yderst velbesøgt stand, hvor der flere gange i løbet af de tre dage var lange køer, for man venter vel gerne på en gratis veltillavet godbid af enten muflon eller dådyr.

Lækkerier i små bambusbægre

Jægers udsendte fotograf oplevede ikke en eneste gang, at nogle vendte mundvigene eller tommelen nedad; snarere tværtimod – der var masser af ros til hele teamet af mænd og kvinder, der i den grad knoklede for at få forlagt, udskåret, grillet og serveret de lækre godbidder i små bambusbægre.

Dertil kom tilberedningen af tilbehør med alverdens grøntsager, selvplukkede urter og krydderier. Faktisk var det ofte svært at følge med ”efterspørgslen”, men det gode vejr, det flotte samarbejde på pladsen og de mange gæsters glade smil holdt rent bogstaveligt gryden i kog.

I år var Karpenhøj Naturcenter inviteret med som erfarne udi bålmadsaktiviteter. De formåede virkelig med en aldrig svigtende entusiasme at servicere med både almindelig bålmad og specialiteter.

Således var et af hittene ved en af madboderne små stykker vildtkød overhældt med varm, smeltet marv. Det var der ikke mange, der tidligere havde smagt, foruden at det var køkkenkunst hands on og lige op i hovedet på de småsultne gæster.

Syv stykker vildt fortæret

I løbet af de tre dage blev der forlagt, tilberedt og spist kød fra syv stykker vildt. Om det rækker næste år, er måske tvivlsomt. I hvert fald er der stor forskel på, hvor meget kød der er på et lille og et større dyr, og den forskel skal medregnes, når der bestilles vildt.

I år var man faretruende nær på at løbe tør for vildtkød. I sig selv ærgerligt for de mange frivillige men i endnu højere grad for publikum, for vildtkød indeholder alt det, moderne mennesker efterspørger, når det kommer til fra jord til bord-oplevelser, velsmag, lave fedtprocenter, økologi, nedbringelse af CO2-udledninger, mv.

Børnevenligt

Under hele festivalen var det dejligt at se, hvor mange småbørnsfamilier, der passerede forbi DJ's stand, og de frivillige fra flere af kredsens jagtforeninger benyttede da også enhver lejlighed til at fortælle om klovvildtet i Danmark herunder invitere børnene til at røre ved ”restprodukterne” hoveder, skind, løb m.m. samt selvfølgelig lokke en godbid i dem.

Ingen tvivl om at jagthornsblæsningen er et scoop og medvirker til at lokke besøgende på festivalpladsen over i det hjørne, DJ har sin stand. Det er i sig selv flot, at man har fået lov til at spille flere gange i løbet af de tre dage, for festivalpladsen er generelt dejlig fri for musik og muzak fra de mange boder og stande.

At publikum ind imellem klapper af jagthornsblæserne understreger blot, at de synes om det. Da en jagthornsblæser satte sig på hug ved en lille dreng i en klapvogn og blidt truttede i det gyldent skinnende horn var der ikke et øje tørt. Den lille drengs smil var ikke til at tage fejl af. Det var hans mors heller ikke. Sammen havde de fået en fin oplevelse, og det havde de omkringstående voksne og børn også.

Der er grund til at kippe med flaget over den kæmpe indsats, der er lagt for dagen af de mange frivillige under ledelse af Ole Madsen, projektkoordinator fra kreds 3. Det være hermed gjort.