OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. januar 2023

Ugens podcast om jagtformer: Trækjagt på due og krage

Hør et nyt afsnit i jægerforbundets podcastserie om jagtformer, hvor vi kommer ind under huden på de forskellige former for jagt, der dyrkes her til lands.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

I løbet af efteråret og vinteren 2022 har vi løbende publiceret afsnit i podcastserien om jagtformer. Serien fortsætter et lille stykke ind i det nye år, og vi er nu nået til tiende afsnit. I denne uge skal vi snakke trækjagt på due og krage.

Danmark passeres hvert år af et stort antal trækfugle på vej til og fra ynglepladser i det nordlige Skandinavien og dele af Rusland. Det giver jægere her i landet ganske særlige muligheder for at opleve trækjagt på en række arter. Jagt på ringduer foregår som regel bag kunstigt skjul med opstillede lokkefugle. Jagten udøves, hvor der er et naturligt træk mellem drikke-, fourageringssteder og hvilesteder. Kragen er en meget vagtsom fugl, hvorfor jagtformen kræver, at jægeren er godt skjult.

Som altid vil den erfarne jæger, herregårdsskytte og konsulent i Danmarks Jægerforbund Nicholai Vigger Knudsen fortælle om dagens emne, krydret med egne anekdoter og gode råd om sikkerhed, valg af diverse udstyr, mv.

Hør podcasten her:

Om DJ's podcasts

En podcast er en lydoplevelse – en slags radioprogram, som ikke lyttes på radioen, men derimod på din telefon, tablet eller computer, uden behov for at downlade særlige apps eller andet. Det er blot at gå ind på siden og klikke på "PLAY"-knappen. Ordet ”podcast” er en sammentrækning af ordene POD (Personal On Demand) og CAST (broadcasting). På dansk kan ordet oversættes til noget i retning af ”personlige udsendelser til lytning efter behov”.