OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 27. april 2023

Maj måneds Jæger er udkommet

Som medlem af jægerforbundet kan du i disse dage finde maj-nummeret af Jæger i postkassen og online. Er du ikke medlem endnu, kan du læse den gratis appetitvækker her.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Maj måneds udgave af Jæger er i skrivende stund på vej ud i postkasserne til alle medlemmer af Danmarks Jægerforbund. Skulle bladet mod forventning udeblive, skal du følge proceduren her. Foretrækker du at læse artiklen online via hjemmesidens medlemsnet, er den allerede lagt ud og kan læses her.

Du kan se frem til endnu et spændende blad med masser af gode historier over de 132 sider, vi har til dig i denne måned. Ud over alt det andet stof i bladet stiller vi i maj-temaet skarpt på råvildtet. Udviklingen i den danske råvildtbestand er generelt bekymrende. Det kræver handling fra de danske jægere, og derfor har jægerforbundets hjortevildtudvalg udarbejdet en række mål og succeskriterier for råvildtforvaltningen, herunder anbefalinger til nabosamarbejde, der kan medvirke til at opnå og fastholde sunde råvildtbestande.

I forbindelse med temaet har vi lavet en podcast, hvor Danmarks Jægerforbunds chefkonsulent for Vildt og natur Lene Midtgaard og hovedbestyrelsesmedlem, formand for hjortevildtudvalget, Torben Schulz Jensen drøfter forskellige aspekter omkring de elegante og introverte feinschmeckere. I løbet af udsendelsen kommer vi omkring flere emner, som knytter sig til råvildtet. Hør f.eks. mere om artens adfærd og præferencer, dens udbredelse i Danmark, overvejelser omkring den gode råvildtbiotop og nedgangen i vildtudbyttestatistikkerne, om fordring af råvildt, mv.

Lyt til podcasten her:

Magasinet er online nu

Alle jer, der er medlemmer af jægerforbundet, kan logge ind på medlemsnettet og få adgang til denne udgave af Jæger i en læse- og bladrevenlig online udgave - eller I kan læne jer tilbage og glæde jer til at den leveres i postkassen inden for den nærmeste fremtid. Husk, at både magasinet og medlemsbladet også kan læses via appen Jæger. Som sædvanlig har vi sammensat en gratis appetitvækker med nogle af historierne fra magasinet. Denne måned får du 26 siders læsestof kvit og frit: