Offentliggjort den: 06. november 2023

Jæger skød efter rådyr og ramte bus

Søndag formiddag blev en bus ramt af skud og fik ødelagt flere ruder, da en jæger forsøgte at ramme anskudt rådyr. Læs eller genlæs DJ’s sikkerhedstema fra sidste år her.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Christian Lang Jensen (arkivfoto)

I søndags kunne det være gået galt, da en bus ifølge Nordsjællands Politis døgnrapport blev ramt af skud fra et haglgevær. Tre ruder blev knust, men heldigvis kom ingen personer til skade.

- Det viste sig, at der i forbindelse med jagt var blevet anskudt et rådyr, der, efter at det var blevet ramt, var løbet videre. I forsøg på at aflive dyret afgav en af jægerne et skud, som ramte bussen, der kom kørende, skriver politiet i døgnrapporten.

Den pågældende jæger blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af jagtloven og straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andres liv eller førlighed i fare.

Fokus på sikkerhed er nødvendig på enhver jagt, og som jæger må man ubetinget kende forsigtighedsreglerne for håndtering af våben og ammunition. En episode som den her omtalte sker heldigvis meget sjældent, men det kan hænde, at der forekommer vådeskud og uheld med skydevåben. Disse uheld kan få skæbnesvangre konsekvenser, og de fleste uheld skyldes uagtsomhed og manglende omtanke – altså menneskelige faktorer.

Danmarks Jægerforbund, Miljøstyrelsen og Tryg udgav sidste år temaet "Sikkerhed på jagt," som sætter fokus på de mange sikkerhedsmæssige aspekter man bør kende til og tage højde for.

Du kan (gen)besøge en online version af hele temaet ved at klikke i dette link. Gør dig selv, dine jagtvenner, din hund og dine øvrige omgivelser en stor tjeneste og husk "guldkornene", næste gang du skal ud for at nyde jagtens herligheder.