OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. februar 2023

Brug den frivillige jagtprøve i jagttegnsundervisning

Mange jagttegnskursuslærere planlægger deres undervisning så den passer med de frivillige jagtprøver, som er perfekt træning for aspiranterne. Alle datoerne for de frivillige prøver i 2023 ligger nu klar.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Den frivillige jagtprøve, der er en tro kopi af den obligatoriske jagtprøve, giver jagttegnsaspiranterne mulighed for at teste deres færdigheder, før det virkelig gælder. Prøverne afholdes i marts, april og maj, enkelte steder også i september, over hele landet.

Alle datoer for de frivillige prøver, som afholdes overalt i landet, er nu opdateret og kan tilgås her på jægerforbundets hjemmeside. Det giver samtidig jagttegnskursuslærerne mulighed for at planlægge deres undervisning derefter, for på den måde at hjælpe aspiranterne med en fantastisk generalprøve inden det går løs ved den obligatoriske jagtprøve.

En frivillig jagtprøve foregår fuldstændig som den obligatoriske jagtprøve med en skriftlig og en praktisk del, der både tester din jagtviden og våbenhåndtering. Alt sammen i et jagtprøverelevant miljø, der giver dig mulighed for at stifte bekendtskab med kravene til en bestået jagtprøve. På den måde får du både testet færdighederne og nerverne, inden det går løs til den obligatoriske jagtprøve.

På denne side finder du oplysninger om hvornår Danmarks Jægerforbund afholder en frivillig jagtprøve i nærheden af dig.


I filmen herunder kan du se mere om, hvordan den frivillige jagtprøve kan hjælpe dig med et godt udgangspunkt, og hvordan den foregår: