OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 03. marts 2023

DJ udbyder kurser som flugtskydnings- og riffelinstruktør

I den seneste tid har vi fået mange henvendelser fra vores foreninger og skydebaner, som spørger om DJ stadig tilbyder flugtskydnings- og riffelinstruktørkurser. Det gør vi.

Alle foreninger kan via kredsens uddannelseskoordinator få oprette et eller flere flugtskydnings- eller riffelinstruktør kursus i regi af DJ.

Vi oplever i øjeblikket en mere aggressiv markedsføring af skydeinstruktøruddannelser fra Skovskolen, som medfører, at mange af vores foreninger og skydebaner bliver kontaktet direkte af Skovskolen, med henblik på salg af kurser og leje af skydebaner. Vi har forgæves forsøgt at få en samarbejdsaftale med Skovskolen om skydeinstruktør kurserne, men det har desværre ikke været muligt. Det er selvfølgelig op til den enkelte skydebane og forening, at beslutte hvem de vil have til at forestå deres instruktøruddannelse, men vi vil naturligvis gerne fremhæve vores egne kurser som er skræddersyet til vores foreninger.

Når man er færdiguddannet instruktør i regi af DJ, bliver man registeret hos miljøstyrelsen og kan overdrage våben i forbindelse med instruktion og undervisning til personer uden jagttegn og/eller våbentilladelse. Hos DJ får man alle de rettigheder, som lovgivningen forlanger for at kunne virke som uddannet instruktør.