OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 25. april 2023

Det Gyldne Slip - Midtjylland: Nørre Snede Edition

Sidste år afholdtes bueturneringen Det Gyldne Slip - Østjylland i kreds 3. I år er også foreninger og klubber fra Kreds 2 inviteret med. Den 22. april blev Det Gyldne Slip - Midtjyllands første stævne afviklet og som sædvanligt var alle bueskytter velkomne.

Tekst: Henrik Haugstrup
Foto: Henrik Haugstrup og Eigil Frey

Lørdag morgen mødte 29 friske skytter til morgenmad på Nørre Snede udendørsbane, hvor de blev forkælet med kaffe og friskbagte boller. Snakken gik lystigt om bordene imens der blev varmet op på indskydningsbanen. Efter velkomst, parole og inddeling i patruljer begav skytterne sig af sted til startposterne. Nørre Snede bueskyttelaug råder over en flot 3D-bane, der byder på meget stejle skud op og ned, og med mål der spænder fra murmeldyr til tiger. Der var således udforinger til alle.

Vejret viste sig fra sin bedste side, så efter nogle varme, men hyggelige timer var skytterne samlet ved udgangspunktet, hvor der blev serveret pølser samt et stort udvalg af kage, mens pointene blev talt sammen. Efter optællingen stod det klart, at der måtte en omskydning til for at afgøre tredjepladsen, da Jacob Tinghede fra Grenaa buejægere og Sarah Høgholt Erbs fra Nørre Snede Bueskyttelaug begge havde skudt 136 point, endda med samme antal 5’ere. Omskydningen fandt sted på indskydningsbanen med et skud til en fasan på +20 meters afstand. Begge skytter leverede flotte skud, men der var ingen tvivl om at 3. pladsen tilkom Jacob Tinghede.

Efter præmieoverrækkelse var det tid til lodtrækning på sponsergaver, der strakte sig fra gavekort til riffellyddæmpere til småkager og ingen gik tomhændede hjem. Fra skytterne var der stor ros for et godt stævne. Der blev stiftet nye bekendtskaber og flere skytter udtrykte ønske om at deltage i de kommende stævner.

Resultater

Compound:

  1. Eigil Frey, Grenaa Buejægere
  2. Uffe Mørk, Silkeborg og omegns Buejægere
  3. Jacob Tinghede, Grenaa Buejægere

Traditionel:

  1. Jesper Thomsen, Grenaa Buejægere
  2. Jan Flinker, Nørre Snede Bueskyttelaug
  3. Andrejs Markelovs, Nørre Snede Bueskyttelaug

Kommende arrangementer

Det næste stævne skydes den 6. maj hos Grenaa Buejægere. Herefter skydes den 29. maj hos Videbækegnens buejægere. Dette stævne vil desuden udgøre kredsmesterskabet for DJ-medlemmer med bopæl i Kreds 2. Du kan se invitationer, resultater og holde dig opdateret på turneringens facebookgruppe.

Fra koordinatorgruppen skal der lyde en stor tak til Nørre Snede Bueskyttelaug for en skøn dag og et velgennemført stævne.