Offentliggjort den: 27. juni 2023

Aktivitet på Borgen - i Hjørring

Nogle byggede en halmborg til Hjørring Dyrskue, og buejægerne fra Nordjylland fik den fyldt med glade drenge og piger – store som små.

Tekst og Foto: Jørgen Haller

I Hjørring har de en fast tradition for at give skolebørnene fri den fredag i juni, hvor der er dyrskue. Ikke blot for at kigge på dyr og maskiner, men også for at promovere outdoor og natur. Det foregår på et stort område der rummer såvel Danmarks Jægerforbund, Naturfredningsforeninger, BMX’ere og meget mere. Kort sagt et kæmpe trækplaster som buejægerne er en del af. Derfor byggede de en borg til os. Og vi fik en gigantisk mulighed for at kommunikere med en masse mennesker i målgruppen der interesserer sig for natur.

Udover at underholde med bueskydning, så fik vi således fortalt om jagt og natur henover vores borde. Bordene var fyldt opsatser, kranier, kløer og skind, alt sammen noget børnene spurgte flittigt ind til og fik forklaret mens de ventede. For, der var kø til Borgen fra fredag morgen til lørdag eftermiddag, og ventetiden blev brugt godt. Oppe i aktivitetsteltet havde Ulrik Holm travlt med både følekasser og laserbane. Ulrik er mere end almindeligt god til den lille snak om jagt og natur.
Ret mange børn og voksne gik derfra lidt klogere på jægere og naturen. Og rigtig mange med et lidt mere positivt indtryk af jægere og buejægere.

Der er plads til mange flere aktiviteter af denne type rundt omkring. Det er foreningsarbejde, det foregår i øjenhøjde – og det virker. Vi skal bare være flere der gør det. Der skal lyde en kæmpetak til de frivillige fra Vendelbuerne og Hjallerup for at byde med frivillige. Som buejagtkoordinator i kreds 1 kan jeg udtænke mange ting, men uden de frivillige ingen buebane, og uden buebanen var vi slet ikke kommet i nærkontakt så mange børn og unge.