OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 01. september 2022

Vær opmærksom på reglerne for kronvildtjagt før solopgang

I forbindelse med starten på jagtsæsonen for kronvildt kan der opstå usikkerhed om reglerne for at skyde kronhind og kronkalv før solopgang.

Tekst: Niels Henrik Simonsen

Denne mulighed findes imidlertid kun i de lokalområder, hvor det direkte fremgår af de lokale jagttider for kronvildt i jagttidsbekendtgørelsen.

Ifølge bekendtgørelsen må kronkalv jages fra 1 time før solopgang til solnedgang i september måned i Midtjylland og fra en time før solopgang til en time efter solnedgang på Djursland (kortbilag 9 og 10 på nedenstående kort).

Senere på sæsonen er der desuden mulighed for at jage kronhind og kronkalv før solopgang i nogle jyske lokalområder (kortbilag 9, 10 og 11).

Alle andre steder gælder de generelle bestemmelser om, at kronvildt kun må jages fra solopgang til solnedgang.

Se de lokale jagttider i dit område for kronvildt ved at klikke på kortet på denne side: https://www.jaegerforbundet.dk/jagt/regler-og-sikkerhed/jagttider/lokale-jagttider-pa-kronvildt/ eller i DJ’s app Jæger.