OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 03. juni 2022

Udbrud af Newcastle Disease i tamfjerkræbesætning

For første gang siden 2005 er der konstateret Newcastle Disease i Danmark. Udbruddet er konstateret i en tamfjerkræbesætning på Sjælland.

Newcastle disease er en af de mest smitsomme sygdomme blandt fjerkræ, men er ikke farlig for mennesker. Fødevarestyrelsen har oprettet 3-kilometers beskyttelseszoner og 10-kilometers restriktionszoner rundt om de adresser hvor sygdommen er konstateret.

Inden for zonerne gælder bl.a.:

Det er forbudt at sælge og flytte æg, høns og andre fugle, medmindre man får en særlig tilladelse fra Fødevarestyrelsen. Ejerne af fjerkræ og fugle skal holde dyrene isoleret og beskyttet mod kontakt til andre dyr, herunder vilde fugle. Alle fjerkræejere i 3 km-zonerne skal desuden registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk. Se zonerne og læs mere om udbruddet af Newcastle Disease i Fødevarestyrelsens nyhed.