OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 29. november 2022

Tilmeld dig årets sidste riffelprøve

Efter aftale med Miljøstyrelsen afholdes årets sidste riffelprøve typisk inden julemåneden. Men på grund af stor efterspørgsel har DJ i år fået lov at afholde en ekstra prøve den 7. december - og der er stadig masser af ledige pladser.

Tekst: Nicholai Vigger Knudsen og Jacob Munkholm Jensen

Måske er du én af dem, der stadig mangler at komme i mål med en bestået riffelprøve før årets udgang, og måske troede du at løbet var kørt? Tro om igen, for der er faktisk stadig et skud tilbage i bøssen - om man så må sige. I hvert fald hvis du er villig til at lægge vejen forbi Korsør skydebane, onsdag den 7. december.

Normalt afvikles årets sidste riffelprøve altid før indgangen til julemåneden pga. afslutning af regnskabsåret. Men denne gang har stor efterspørgsel fra kommende riffeljægere betydet, at Danmarks Jægerforbund har fået lov til at kaste den ekstra dato i puljen.

Der er på denne årets ultimativt sidste riffelprøvedag i skrivende stund 62 ledige pladser på adressen Korsør Skydebane, Møllevangen 51, 4220 Korsør.

Hurtigere udstedelse af våbentilladelser

Den store efterspørgsel skyldes formentlig at PAC i stadig større grad får udstedt våbentilladelser i takt med at politiets nye IT-system bliver bedre.

Tilmelding til riffelprøven foregår via mitjagttegn.dk, altså samme sted hvor du indberetter dit vildtudbytte. Husk at tilmelding skal ske senest tre dage inden prøvens afholdelse kl. 12.

Aspiranter, der er forhindret i at møde til riffelprøven, skal melde afbud til prøven via "Mit jagttegn" senest 4 dage før prøvens afholdelse. Sker afmelding ikke rettidigt, skal der ved tilmelding til en ny prøve betales nyt gebyr.

Næste chance er til foråret

Der er ikke krav om, at man skal bestå riffelprøven inden for et bestemt antal år efter man har bestået jagtprøven. Ligesom der ikke er loft over, hvor mange forsøg man skal bruge for at bestå riffelprøven. Riffelprøverne starter typisk ikke op igen før omkring april, så hvis du skal nå det inden april 2023, er det altså nu, du skal slå til.

Læs mere om riffelprøven og se videoen her: