OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. september 2022

Taber du noget på jagten? Så er hjælpen på vej

Mange jægere kommer før eller siden ud for - eller har jagtkammerater, der kommer ud for - at tabe ét eller andet på reviret. Her er det godt at skrive sig DcH's Eftersøgningstjenestes telefonnummer (71104069) bag øret.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

DcH’s Eftersøgningstjeneste er et gratis tilbud til alle borgere i Danmark - og ikke mindst jægerne. Tjenesten består af et korps af dygtige hundeførere med forkærlighed for at udnytte hundens naturlige lugtesans. Den hjælper dem, som har været så uheldige at tabe ét eller andet af værdi - det være sig telefoner, vielsesringe, mv. Alt, hvad det koster, er kørselspenge til hundeføreren.

I modsætning til f.eks. schweisshundene, så går DcH's eftersøgningshunde efter menneskefærten. De er trænet i søgearbejdet, og kan afsøge store områder på kort tid men kan ikke hjælpe med at finde dyr eller mennesker - kun genstande. 

Ring til den landsdækkende vagttelefon

Tjenesten har hundeførere spredt ud over hele landet, og skal man have fat i én, ringer man blot til en vagttelefon, tlf. 7110 4069, som sørger for det praktiske. Vagten sørger for at sende den hundefører, der bor tættest på. Vagttelefonen har åbent fra 08.00-17.30 fra mandag til lørdag og lukket søn- og helligdage.

Det er gratis af alle, både DcH-medlemmer og ikke-medlemmer, at benytte sig af eftersøgningstjenesten. Der skal dog betales kørsel til eftersøgeren, og DcH forsøger altid på at finde den eftersøger, der bor nærmest dig.

Affektions- og økonomisk værdi

Og hundene finder faktisk meget ofte det, de søger. Ting af både affektions- og økonomisk værdi, som måske pludselig er faldet ud af lommen, eller som er lagt bort i et distræt øjeblik. Det være sig alt fra vielsesringe og telefoner til punge, høreapparater, smykker og sågar et bundstykke til en riffel, som var bortkommet under en jagt. I sidstnævnte tilfælde må der sandelig have været en jæger, som nåede at få sved på panden.

Læs mere om Eftersøgningstjenesten.