OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 22. december 2022

Podcast: Teknologi og kultur - nu og i fremtiden

Ny DJ-podcastserie sætter fokus på jægernes våben. I dette første afsnit zoomer vi ind på teknologien versus kulturen, og snakker om hvordan udviklingen kan påvirke omgivelsernes syn på jægerne.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Søren Vendelbo

Den teknologiske udvikling er uundgåelig og kan ikke stoppes. Våben og grej perfektioneres, nye typer camouflage kommer på markedet og det gamle billede af den traditionelle jæger med sixpence, gummistøvler og tweet bliver gradvist udvandet. For den udenforstående kan det undertiden være svært at se forskel på en moderne udstyret riffeljæger og en soldat, taget ud af en actionfilm.

I dette første afsnit i jægerforbundets nye podcastserie om jægernes våben kigger vi nærmere på udviklingen inden for både våben, påklædning og de signaler, som jægeren risikerer at sende til det omgivende samfund. Med i studiet er Danmarks Jægerforbunds våbenkonsulent Nicholai Vigger Knudsen og formand for jægerforbundets våbenpolitiske udvalg, Marie-Louise Munch Achton-Lyng.

Podcasten er blevet til som et supplement til våbentemaet i januarnummeret af Jæger, hvor artiklen "Har den teknologiske udvikling en bagside?" spørger, om denne udvikling er uundgåelig, og hvad den betyder for jagten og jægerne.

Hør podcasten her:


Hør også afsnittet, hvor vi får vi besøg af Danmarks Jægerforbunds antropolog Marianne Ebbensgaard til en snak om de signaler, som jægerne udsender til det omgivende samfund i kraft af deres udstyr, påklædning og våben: