OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 13. oktober 2022

Nye afsnit i DJ's podcastserie om jagtformer

Danmarks Jægerforbund har lanceret nye afsnit i en podcast-serie, som skal sætte fokus på de forskellige jagtformer i Danmark. Hvordan foregår de, hvilke traditionerne er de forbundet med, og hvad skal man være særligt OBS på - blandt andet. I den kommende tid vil vi publicere et nyt afsnit hver onsdag.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Der findes mange forskellige former for jagt. Jagtformerne udøves enten af jægeren på egen hånd eller i selskab med andre, nogle med hund og andre ikke. Nogle med haglbøsse, andre med riffel eller med bue.

I Danmarks Jægerforbunds nye podcastserie om jagtformer kommer vi ind under huden på de forskellige former for jagt. Som gæst i studiet er det den erfarne jæger, skytte og konsulent i Danmarks Jægerforbund Nicholai Vigger Knudsen, der fortæller om fakta og egne oplevelser. Vi snakker om den praktiske udøvelse, diverse krav til våbenart, kaliberstørrelser, hund, mv. I hvert afsnit runder vi desuden nyjægerens perspektiv og kommer ind på sikkerhedsaspektet, der selvfølgelig altid skal være i orden.

Der vil løbende blive tilføjet nye afsnit til serien, og de første fire omhandler pürsch, trykjagt, kedeljagt og lokkejagt på ræv. I løbet af den kommende tid vil vi hver onsdag frigive et nyt afsnit i serien. Lyt med herunder og bliv klogere!

Om DJ's podcasts

En podcast er en lydoplevelse – en slags radioprogram, som ikke lyttes på radioen, men derimod på din telefon, tablet eller computer, uden behov for at downlade særlige apps eller andet. Det er blot at gå ind på siden og klikke på "PLAY"-knappen. Ordet ”podcast” er en sammentrækning af ordene POD (Personal On Demand) og CAST (broadcasting). På dansk kan ordet oversættes til noget i retning af ”personlige udsendelser til lytning efter behov”.