OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 06. september 2022

Historisk resultat

Med 99/100 præsterede unge Jeppe Olsen ved dette forbundsmesterskab det bedste resultat blandt alle skytter, der nogensinde har deltaget ved et FM i Jægersporting.

Tekst og Foto: Thomas Lindy Nissen

Kort efter at Grænseegnens Jagthornsblæsere havde kaldt til samling befandt de fleste af de tilmeldte 135 skytter sig på parolepladsen foran Lund Flugtskydningscenters fire sportingbaner. Mesterskabet blev afholdt lørdag d. 4. sept., hvor efterårssolens bløde stråler allerede fra morgenstunden lagde sig over pladsen med de mange fremmødte – det tegnede bestemt til at blive en god dag. 

Formand Danmarks Jægerforbunds flugtskydningsudvalg Gunnar Bennedsen åbnede herefter med glædede over det store antal fremmødte mesterskabet. Snart hørtes de første skud fra de fire baner – FM i Jægersporting 2022 var skudt i gang. Nu skulle titlerne ved hjælp af min. 13.500 skud fordeles mellem de 135 skytter og 36 hold.

Skyde det skal jeg! 

For Gabriella Thagesen, der bar start nr. 1, var skydning i år ekstra svær. Forud for stævnet var hun vredet om på benet og stillede derfor med skinne på venstre knæ.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal slappe af i benet, men skyde det skal jeg altså, fortalte hun. Udfordringen med – for en højreskytte – ikke at kunne lægge vægten på venstre ben uden smerter, vil de fleste flugtskytter nok kunne forstå. Gabriella fik da også en dårlig start på mesterskabet og endte med sine 48/100 som en klar nr. sidst i år.

- Jeg tror min skydning var påvirket af en kombination af smerter og nerver, konstaterede hun. Med sit fremmøde understregede hun dog, at hun skød i den rigtige række, altså den med det stærke køn.

Sidste års juniormester, som også skød i juniorrækken i år, lagde ud med flotte 23/25.

- Det er ikke helt godt nok i forhold til dem, jeg skyder imod, konstaterede han kort på vej mod anden skydning. 

- Der er nogen, som er virkeligt godt skydende, konstaterede flugtskydningsudvalgsformanden til gengæld, da han i løbet af formiddage afleverede et par af de resultatlister, han løbende indsamlede for sekretariatet. Allerede ved 11.30-tiden var der noteret 10 skytter, der havde skudt 25/25.

Klokken 15.00 – hvilket ca. var det tidspunkt, hvor det sønderjyske kagebord blev stillet frem i klubhuset – skød Kasper Rasmussen fra Thorning og Omegns Jagtforening bl.a. også fuldt hus på bane 2. Han gik fra banen med samlet 73/75 efter de tre første baner. Efter sidste skydning endte han dog lige uden for topti som nr. 11 med 92/100. 

Juniorarbejde højt prioriteret

Der gøres meget for juniorskytterne ude i de forskellige danske jagtforeninger. I Lund Flugtskydningscenter er kaffen gratis, men hvis man ønsker det, kan man betale for den, og så går pengene til arbejdet med juniorskytterne. En gang om ugen træner foreningens formand Andreas Nissen således ca. 10 unge skytter fra 12-års alderen og opefter.

- Aftalen er, at de får en æske patroner og lerduerne, så de kun skal investere i et par æsker patroner på en skydeaften, fortalte formanden.

Han fortalte bl.a. at de unge flugtskytter selvfølgelig gerne vil i gang med sporting, men de første par år træner de på jagtbanen, for at få hold på våbenhåndteringen og teknikken.

- De er rigtig gode til at høre efter instruktionerne og lærer hurtigt. Jeg plejer faktisk at sige til forældrene, at de skal se at få konkurreret mod deres børn inden for de første seks måneder, for indtil da har de stadig en chance for at vinde. Efter den tid, vil ungerne med stor sikkerhed slå dem hver gang, konstaterede den engagerede formand.

FM jægersporting 2022Opbakningen til hinanden var igennem hele skydningen god blandt guldholdet fra Hedensted – St. Dalby.

Følelsen af at blive slået i jægersporting af sit barn, kan Torben Broløs fra D.J. Køge – Herfølge tale med om.

- Jagtskydning er min foretrukne form for flugtskydning, men når jeg nu skal køre sønnen til jægersporting, så vil jeg også gerne selv skyde, konstaterede han. I samme åndedrag indrømmede han også, at han egentlig ikke brød sig særligt meget om at tabe til sønnike.

Torben sluttede med 76/100 som nr. 76, mens sønnen Tobias skød 81/100 og dermed gjorde han præcis, det som faderen ikke brød sig om.

Mon ikke stemningen dog trods alt har været god i bilen på vej hjem, for hvem ville ikke være stolt over at have en knægt med skydeevner, der er så gode, at de kan give den 11. plads – som Tobias fik i juniorrækken – ved et mesterskab. 

Eminent skydning

Kort efter var Jeppe Olsen fra Hedehusene Fløng i gang med sin sidste skydning. Jeppe havde på de tre første baner skudt 74/75, men det var nu blæst meget op og duerne hoppede nogle gange lidt i vinden, mens de andre gange dykkede. Jeppe var dog helt rolig og havde undervejs endda tid til et par friske bemærkning, inden han afslutningsvis “aflivede” de to sidste duer i en simultandouble. Med sidste skydning understregede han sin klasse og modtog kort efter de klapsalver publikum uddelte, når der blev skudt fuldt hus. Med en total på 99/100 mulige tog han titlen som forbundsmester uden omskydning og andre dikkedarer.

FM Jægersporting 2022, Jeppe OlsenJeppe Olsen i gang med den sidste af de fire runder, hvorefter det stod klart, at han ville løbe med guldet.

I damerækken lå pigerne fra Hedensted – St. Dalby godt til inden sidste runde. Pernille Jensen skød efter lang ventetid 23 på sidste bane. Hedenstedholdet havde en god energi, som de forstod at dele, omend de følte sig lidt brugte til sidst.

Med flot skydning fra både Pernille Jensen og sidste års bronzevinder Jane Heikendorf på den sidste bane sikrede pigerne sig holdguld i damerækken. Pernille Jensen tog med 87/100 sølvet i damerækken individuel, mens forbundsmestertitlen gik til sidste års sølvvinder og forbundsmester i 2019 Louise Pedersen fra SVV Flugtskydning med 88/100. Tredjepladsen blev besat af Janne Poulsen fra Nordvesthimmerland med 85/100. Holdsølv gik til NVH Damer og holdbronze til Lund Damer 1.

Bedste resultat nogensinde

I juniorrækken skulle der omskydning til mellem sidste års juniormester Mikkel Løcke og Jesper Barsingerhorn for at få fordelt bronzen. Omskydningen endte Løckes favør og den unge skytte kunne således med 93/100 (23/25) igen i år tage plads på sejrsskamlen om end et par skridt nede af den. Sølvet gik i denne række til Marcus Jensen fra Sandved med 94/100, mens forbundsmester i juniorrækken 2022 blev Simon Greth fra SSV Flugtskydning med 96/100. Holdguldet gik i denne række til Vamdrup Junior med 261/300, sølv gik til Lund Junior 1 med 249/300 og bronze til KHJ Junior med 224/300.

FM jægersporting 2022I juniorrækken skulle der omskydning til mellem Mikkel Løcke og Jesper Barsingerhorn for at finde bronzevinderen.

Jeppe Olsen tog sølv i juniorrækken i 2018 og blev i 2019 med 98/100 – som guldvinder i samme juniorrækken – den bedst skydende skytte på tværs af alle rækker det år. Med 99/100 præsterede Jeppe Olsen det bedste resultat blandt alle skytter, der nogensinde har deltaget ved et FM siden det blev afholdt første gang i 2014. At han sammen med holdet fra Hedehusene Fløng også tog holdguldet i seniorrækken med 285/300, viser dog, at han ikke er den eneste fra foreningen som har forståelse for at svinge kanonen på rette måde. I seniorrækken individuel gik sølvet til Christian Kruse fra Sorø Jagt- og Naturforening med 97/100, mens Mikkel Dall fra Vamdrup – efter omskydning mod Simon Kristensen fra Nordvesthimmerland – tog bronze med 96/100 (23/25). Holdsølv i rækken gik til NVH2 med 281/300 og bronzen til Lund Senior 4 med 276/300. 

- Det er altid dejligt, at deltage ved disse stemningsfulde stævner, også dette har været et fantastisk stævne, sagde skydeudvalgsformanden, inden han roste skytterne for den gode skydning samt banefolkene, hornblæserne og de øvrige frivillige for den deres store indsats inden og under mesterskabet. 

Herefter kunne de velpudsede messinghorn afslutningsvis blæse mesterskabet af.

Lokvest@jaegerne.dk

 

Vinderfotos

Damer individuel: Guld: Louise Pedersen med 88/100. Sølv: Pernille Jensen 87/100. Bronze: Janne Poulsen 85/100.

Damer individuel: Guld: Louise Pedersen med 88/100. Sølv: Pernille Jensen 87/100. Bronze: Janne Poulsen 85/100.

Junior individuel: Guld: Simon Greth 96/100. Sølv: Marcus Jensen 94/100. Bronze: Mikkel Løcke 93/100 (23/25).

Junior individuel: Guld: Simon Greth 96/100. Sølv: Marcus Jensen 94/100. Bronze: Mikkel Løcke 93/100 (23/25).

Senior individuel: Guld: Jeppe Olsen 99/100. Sølv: Christian Kruse 97/100. Bronze: Mikkel Dall 96/100 (23/25).

Senior individuel: Guld: Jeppe Olsen 99/100. Sølv: Christian Kruse 97/100. Bronze: Mikkel Dall 96/100 (23/25).

Damer hold: Guld: Hedensted – St. Dalby med Pernille Jensen, Jane Heikendorf og Charlotte Maj Lauritsen. Sølv: NVH Damer med Janne Poulsen, Grethe Jakobsen og Lotte Hoff. Bronze: Lund Damer 1 med Lene Løcke, Løkke Laijla Terkelsen og Camilla Kjær Schultz.

Damer hold: Guld: Hedensted – St. Dalby med Pernille Jensen, Jane Heikendorf og Charlotte Maj Lauritsen. Sølv: NVH Damer med Janne Poulsen, Grethe Jakobsen og Lotte Hoff. Bronze: Lund Damer 1 med Lene Løcke, Løkke Laijla Terkelsen og Camilla Kjær Schultz.

Junior hold: Guld: Vamdrup Junior med Mikkel Løcke, Tobias Møller og Marcus Løcke. Sølv: Luns Junior 1 med Andreas Todsen, Jacob Emil Christoffersen og Kennet Nissen. Bronze: KHJ Junior med Tobias Broløs, Lucas Ballin og Rasmus Schmidt.

Junior hold: Guld: Vamdrup Junior med Mikkel Løcke, Tobias Møller og Marcus Løcke. Sølv: Luns Junior 1 med Andreas Todsen, Jacob Emil Christoffersen og Kennet Nissen. Bronze: KHJ Junior med Tobias Broløs, Lucas Ballin og Rasmus Schmidt.

Senior hold: Guld: HFJ med Jeppe Olsen, Emil Petersen og Malthe Lorenzen. Sølv: NVH 2 med Simon Kristensen, Christian Gade og Torben Iversen. Bronze: Lund Senior 4 med Mikkel Petersen, Roeland Schultz og Kent Jensen.

Senior hold: Guld: HFJ med Jeppe Olsen, Emil Petersen og Malthe Lorenzen. Sølv: NVH 2 med Simon Kristensen, Christian Gade og Torben Iversen. Bronze: Lund Senior 4 med Mikkel Petersen, Roeland Schultz og Kent Jensen.