OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. februar 2022

Danske jægere indsamler grej til Ukraine

Et privat initiativ har sat skub i danske jægeres leverancer af udstyr såsom camouflagejakker, støvler mv. til det ukrainske civilforsvar. Det indsamlede grej vil blive kørt til Ukraine i private biler.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Privatfoto

"Husk at et sæt varme sokker eller en godt brugt jagtjakke er mere værd i Ukraine, end i bunden af dit skab!"

Sådan lyder opfordringen i et opslag, som jæger John Møller Kristensen fra Bording ved Ikast har lagt på facebookgruppen for danske jægere, "Alle os der går på jagt". I opslaget opfordrer han danske jægere til at donere tøj til det ukrainske civilforsvar, som i øjeblikket mangler varmt jagtrelateret camouflagetøj, rygsække, støvler, soveposer, feltflasker og andet grej.

"Har du noget liggende du aldrig bruger, kan det være til stor gavn dernede. De mangler ligeledes skudsikre hjelme og veste, men det er der måske knapt så mange i gruppen der ligger inde med. Førstehjælpskasser er også højt værdsat," skriver John Møller Kristensen videre i opslaget, som i skrivende stund har fået i hundredvis af thumps-ups og masser af kommentarer med tilkendegivelser om at støtte op omkring indsamlingen.

Det er en henvendelse fra en ukrainsk bekendt af den danske midtjyde, som har fået ham til at tage initiativet.

- De har grej nok til militæret og reserven, men det ukrainske civilforsvar er almindelige mænd, der er indkaldt og står i civilt tøj, siger John Møller Kristensen til dr.dk som forklaring på det akutte behov for tøj og andet udstyr.

Effekterne kan afleveres døgnet rundt i varemodtagelsen bag den blå presenning ved:

WEKOAGRO MACHINERY
Klochsvej 67
7441 Bording

Eller i carporten på adressen:

Toftkjærvej 24, Stjær
8464 Galten

Bor man på Møn, Lolland, Falster eller Sydsjælland er det også muligt at donere grej. Der findes ikke et fast opsamlingssted, men kommer man fra dette område, kan man skrive til Emil Kryger på mail emil@krygerhunt.dk. Herefter kan man aftale med ham hvor han skal komme forbi og afhente.

Det indsamlede udstyr vil løbende blive sendt til Ukraine i private biler.