OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 15. februar 2022

Bliv NaturligVis-formidlerne er klar til et nyt år

På bagkant af Corona restriktionerne og med foråret i sigte melder håbefulde naturformidlere over hele landet klar til et nyt år i Bliv NaturligVis. Spred budskabet, og brug dem!

Tekst: Søren Vendelbo

- Jeg tror, vi er mange, der trænger til, at der kommer til at ske noget i det kommende år, siger Steven Jensen, der er naturformidler i projekt Bliv NaturligVis.

Bliv NaturligVis er et gratis tilbud til skoleklasser, daginstitutioner og fritidsorganisationer, som underbygger naturdannelse hos børn og unge gennem undervisningsmaterialer og levende oplevelser med jagt og lystfiskeri. Et landsdækkende netværk af frivillige er fundament for, at din lokale institution også kan være med.

En af de frivillige er Steven fra Kalundborg, der må huske længe tilbage for at mindes sidst, han var ude og formidle i projektet. Steven meldte sig som frivillig i Bliv NaturligVis i 2019.

- Coronadynen har jo desværre ligget tungt over os de seneste par år, men jeg tror på, det letter nu, så vi kan komme i gang igen – ud og vise hvad naturen kan, siger han.

Naturen som ramme

Steven har altid nydt at være udenfor. Om det er jagt, lystfiskeri eller camping i det fri, så elsker han at være i naturen. Gennem Bliv NaturligVis ønsker han at viderebringe den viden og forståelse for, hvad naturen rummer, som han selv har. Det er nemlig på den baggrund, hans egen passion for jagt og lystfiskeri er opstået.

- Naturen, jagten og lystfiskeriet danner gode rammer for at skabe en basal forståelse for, hvad mad er, og hvor det kan komme fra. Derudover er det en oplagt kontekst for at skabe bevidsthed omkring, at det er vigtigt, at vi bevarer og beskytter vores natur, siger Steven.

Steven er særligt engageret i buejagt, og han kunne godt tænke sig at vise, hvordan man parterer og tilbereder vildt, man selv skudt, så det ender med et lækkert måltid mad. Han er håbefuld omkring det kommende år i Bliv NaturligVis og klar til at rykke ud, så snart muligheden byder sig.

Hvordan?

Hvis man godt kunne tænke sig at få en formidler som Steven ud til sin lokale skole eller institution, kan man kvit og frit gå ind på Bliv NaturligVis’ hjemmeside og tage direkte kontakt til en formidler i sit område. Derudover kan man som forælder til et barn i folkeskolen gøre lærerteamet opmærksom på tilbuddet. Det kan man gøre ved at sende et fakta ark om projektet direkte på AULA – du får link til arket her.

Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund støttet af Nordea-fonden og tilbuddet er helt gratis og uforpligtende for alle.