OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 07. september 2022

ASE UTRA tilbagekalder lyddæmper

Har du en ASE UTRA lyddæmper af modellen Radien, bør du måske gå ned til din forhandler og få den byttet, da der kan være fejl på den.

Tekst: Nicholai Vigger Knudsen

 

Ase Utra tilbagekalder lyddæmper af modellen Radien, med produktionsmåned 06/20 og 07/20, da der er risiko for skæfte/dårlige gevind i den bagerste del af dæmperen, hvilket kan medføre at dæmperen skyder bunden bagud. Alle lyddæmpere med disse produktionsdatoer kan ombyttes U/B (uden betaling red.) til dæmpere af anden produktionsdato.”

Lyddæmper bagerste del

 

Sådan lyder det i en udmelding fra Sako Danmark til Danmarks Jægerforbund den 6. august 2022. Udmeldingen kommer kort tid efter en ulykke, hvor en dansk jæger oplevede, at bunden på hans finske Ase Utra, Radien lyddæmper efter skud nummer to på en skydebane, blev skudt bagud, og rammer hans hånd, der bliver skadet.

Den uheldige jæger, der i øvrigt brugte fabriksladet ammunition i sin relativt nye riffel, fik i forbindelse med ulykken en ordentlig forskrækkelse, men er, ud over frustrationen over defekt materiale og en skadet tommelfinger, tilsyneladende ved godt mod.

På spørgsmålet om hvorvidt man kan være sikker på, at det kun drejer sig om produktionsmånederne juni og juli 2020, altså kun Ase Utra Radien lyddæmpere mærket 06/20 og 07/20, svarer Sako Danmark, at der i de to omtalte måneder blev anvendt en anden type gevind, som fabrikken efterfølgende er gået væk fra igen.

lyddæmper produktionsmåned

 

Hvis du er ejeren af en Ase Utra lyddæmper af modellen Radien og med mærket 06/20 eller 07/20, bør du altså henvende dig til våbenhandleren, hvor du har købt den eller direkte til Sako Danmark på +45 8824 7343 og få lyddæmperen byttet.