OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 29. december 2021

Rewilding - vildtet der forsvandt, og som dukkede op igen

Nationalparker, vild natur og ”rewilding” bliver diskuteret som aldrig før. Men hvad er egentlig fakta om vores pattedyrs tilstedeværelse historisk set? Det ser to Jæger-artikler nærmere på. Læs med her.

Over to artikler er Jægers skribent, Niels Jørgen Henriksen, dykket ned i tallene og historien om, hvordan det hele begyndte. Hvilke arter indvandrede først, hvor mange var de og hvilke blev tilbage, da resten forsvandt. Og, ikke mindst, hvorfor forsvandt de? Er de arter, som nu skal sættes under hegn i naturområder for at skabe vild natur, ikke bare forsvundet som en del af den dynamik, der er i naturen pga. naturlige udsving i klimaet og deraf følgende ændrede livsbetingelser? Og kan nogle af dem tænkes at indvandre igen - af egen drift, vel at mærke.

Disse spørgsmål og meget mere ser vi nærmere på i de to artikler "Rewilding - eller vildfarelse" og "Hvorfor og hvornår forsvandt de?" Begge artikler er bragt i Jæger, og kan her læses i flot opsatte webudgaver. God fornøjelse!


KAPITEL 1:

Adobe Spark PageKAPITEL 2:

Adobe Spark Page