OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 26. januar 2021

Vestjysk jægerfestival ser dagens lys til sommer

Under sloganet "Vi samles om jagten" vil Jægerfestivalen 2021 sætte fokus på jægernes passion for jagten og fortælle den gode historie til alle naturelskere - jægere såvel som ikke-jægere. Og der bliver knald på!

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Til sommer vil danskerne - midt- og vestjyderne især - få endnu en festival, når kreds 2 blænder op for Jægerfestivalen 2021. Denne gang er omdrejningspunktet dog ikke musik, men jagten. Datoen er sat til lørdag den 12. juni – vel at mærke hvis ikke Coronaen spænder ben. På gæstelisten står prominente navne som Sebastian Klein, David CP og tv-værten Lene Beier, og dagen fyldes med bueskydning, masser af smagsoplevelser på vildtkød, laserkino, opvisninger med falkonerer og schweizzhundeførere, modeopvisning og meget mere.

- Det bliver ikke kun en oplevelse for jægerne, men også for alle andre interesserede. Vi har brug for aktiviteter, der binder os jægere sammen med det omgivende samfund og viser folk, hvad jagten er for en størrelse. Festivalen skal vise vores passion for jagten ved at fortælle den gode historie, hvor jægere kan videreformidle vores passion for jagten til naturelskere og ikke-jægere. Den skal med andre ord både inspirere kommende jægere og styrke den brede forståelse for jagten, forklarer Jeanet Knak Fraser, som er én af initiativtagerne bag jægerfestivallen.

Jægerfestivallen sigter efter et forventet deltagerantal på 4000-5000 mennesker, og overskuddet skal gå til Knæk Cancer. Visionen er at skabe noget nyt, noget stort og noget anderledes, at sætte barren højt og tænke stort. Ifølge Jeanet Knak Fraser er styregruppen allerede kommet langt med programmet, men der mangler stadigvæk mange detaljer.

- Det har grebet om sig og lader til at blive endnu større end først antaget. Men vi tænker stort, og det bliver godt, forsikrer hun.

Brug for flere hjælpende hænder

Dog er der brug for frivillige ildsjæle til den videre proces, så bor du i kreds 2 og brænder du for at fortælle om din passion indenfor jagten, vise et håndværk, f.eks. lave knive, lædervarer, bygge shelters, skydetårne, koge opsatser – ja, det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen – så hører styregruppen meget gerne fra dig. Det kan også være at du bare har lyst til at donere din arbejdskraft nogle timer på selve dagen. Det vil også blive taget imod med kyshånd.


Hvis du er interesseret i at give en hånd med i forberedelserne, så skrive en mail til ét af styregruppens medlemmer: Ole Rønnow (olr1@live.dk), Norbert Ravnsbæk (nra@jaegerne.dk) eller Jeanet Knak Fraser (jeanet.fraser@hotmail.com).