OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. maj 2021

Vestjysk jægerfestival rykker til sommeren 2022

Den store jægerfestival, som skulle have været afholdt i Herning i juni, er pga. COVID-19 blevet udskudt til næste år. "Så får vi bare endnu mere tid til at fintune programmet," lyder det fra styregruppen.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Danmarks første festival af sin slags - med jagten og naturen i centrum - skulle have set dagens lys om præcis en måned, nemlig den 12. juni 2021. Men med afsæt i myndighedernes restriktioner pga. COVID-19 har styregruppen besluttet at udskyde arrangementet til næste år. Helt præcis til lørdag den 11. juni 2022.

Så hold venligst inde med læsningen et øjeblik, mens du sætter kryds i kalenderen!

COVID-19 spændte ben til sidst

Under sloganet "Vi samles om jagten" vil Jægerfestivalen sætte fokus på jægernes passion for jagten og fortælle den gode historie til alle naturelskere - jægere såvel som ikke-jægere. På gæstelisten står prominente navne som Sebastian Klein, David CP og tv-værten Lene Beier, og dagen fyldes med bueskydning, masser af smagsoplevelser på vildtkød, laserkino, opvisninger med falkonerer og schweizzhundeførere, modeopvisning og meget mere.

- Det skal ikke væren nogen hemmelighed at vi har trukket den så langt som muligt, i håb om at epidemien ville udvikle sig på en måde, så sommerens festivaler rundt omkring i landet kunne afholdes. Men sådan er det bare ikke blevet, og det står nu klart for både os og masser af andre arrangører af arrangementer hen over sommeren 2021, at pandemien spænder ben for os. Vi har hele vejen igennem mærket velviljen fra jer, gæster, sponsorer og udstillere, til at støtte op om vores projekt, hvilket vi er utrolig taknemmelige for, siger Jeanet Knak Fraser, som er en del af den tre mand store styregruppe bag Jægerfestivallen.

Udover Jeanet Knak Fraser består gruppen af Ole Rønnow og hovedbestyrelsesmedlem for kreds 2, Norbert Ravnsbæk.

Mindst 5.000 mennesker i Herning

I forbindelse med udsættelsen af festivalen udtrykker styregruppen en stor tak til de sponsorer og kunstnere, der allerede nu har takket ja til at komme igen på den nye dato.

Jægerfestivallen sigter efter et deltagerantal på mindst 5000 mennesker, men styregruppen tænker stort og er ikke afvisende overfor ideen om det dobbelte antal.

- Visionen er jo netop at skabe noget nyt, noget stort og noget anderledes, at sætte barren højt og tænke stort. Derfor har vi besluttet at udnytte tiden optimalt. Vi holder humøret højt og får nu endnu mere tid til at fintune programmet, lyder det fra Jeanet Knak Fraser.

Overskuddet fra festivalen skal gå til Knæk Cancer.