OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 09. februar 2021

Stem på din favoritjagtfilm!

Avancerede mobiltelefoner, digitale actionkameraer, droner osv. er i dag allemands eje, og mange jægere laver film på et niveau, som de færreste havde troet muligt for ganske få år siden. Den spændende udvikling har givet grobund for The Hunting Video Awards 2021's kåring af de bedste jagtfilm.

Tekst: Johannes Bojesen

Mængden af jagtfilm giver masser af underholdning på sociale medier, og et hidtil uset indblik i hede jagtoplevelser, der tidligere kun kunne beskrives i ord. I The Hunting Video Awards, der har kørt i et par år efterhånden, kan jægerne fra hele verden indsende film til en jury bestående af erfarne jægere og filmfolk. De kårer årets finalister, som kan ses på hjemmesiden, hvor alle kan stemme på deres favoritter i tre kategorier: Jagtklip, Jagtvideo, og Aimpoint Jagtvideo. Konkurrencen er åben for jagtfilm på alle niveauer lige fra amatøragtige snapshots taget med jægernes forhåndenværende udstyr – typisk den allestedsnærværende smartphone – til storladne, knivskarpe produktioner, hvor der på professionelt niveau er kælet for stemning, filmiske virkemidler og klipning.

I slutningen af januar blev finalisterne for The Monocular Hunting Video Award 2021 offentliggjort. Jagtfilmene er inddelt i tre kvalitetsniveauer, og derudover udvælger juryen en person, der har gjort en særlig indsats for det internationale jagtfællesskab. Som noget nyt uddeles i år også en aimpointpris: en kategori, hvor jægerne skyder med det svenske firmas velkendte rødpunktsigter.

Spændvidden er stor, og flere af filmene har en lidt utraditionel indgangsvinkel. En jæger er tilbage på jagt efter en hjertetransplantation og en anden har fulgt den sidste jagt med sin gamle, trofaste hund. Mange af filmene holder et højt niveau, og det er ganske underholdende at kigge materialet igennem. Filmene kan ses på award.themonocular.com, hvor man resten af februar kan stemme på sine favoritter.