OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Rød sommerforelskelse: Den udvalgte

Da Nikolaj Trier første gang så seksenderen med den mørke opsats, faldt han pladask for den – det var den, han ville have. Jagten blev dog længere og med en ganske anden slutning end først planlagt.

Tekst og Foto: Thomas Lindy Nissen

Han lukker stille bildøren i, klikker magasinet i riflen og skubber bundstykket frem. Selvom riflen nu er skudklar, forventer Nikolaj ikke at få brug for den, før han når ned til engen i skovhjørnet, hvor han har fået flere glimt af den buk, han har valgt at gå målrettet efter. Bukkens selvsikre adfærd, pæne alder og skyhed gør ham udfordrende og spændende at gå efter for den nordsjællandske riffeljæger.

Mulig guldbuk

Pyrschen vil bringe ham nogle kilometer rundt i dette eminente jagtrevir på små 1.000 ha. Det lå ikke i kortene, at han skulle få adgang til så lækkert et revir, og det kom derfor som en meget glædelig overraskelse, da han blev tilbudt en plads i dette jagtkonsortium. Vildtet står tæt her, revirplejen er i top, og området byder på gode muligheder for pyrsch. Derfor føler Nikolaj sig altid særdeles opløftet, når han efter en endt jagtdag her på Sydsjælland begiver sig tilbage mod storbyen.

Undervejs på aftenens pyrsch får han mange nærkontakter med vildt. Bl.a. letter en skogrende fasankok så tæt på Nikolajs venstre ben, at situationen er lige ved at kræve papir. Lidt efter ser han en ræv og så en rudel dåvildt i vildtstriben mellem skoven og hvedemarken. Han falder lidt i staver over hjortevildtets ualmindeligt smukke fremtoning i sommerpels, men kommer snart i tanker om ”aftalen” med seksenderen nede ved skovengen. Undervejs ser han flere unge bukke, hvoraf mange synes lovende. Men også en lille knopbuk.


Ovenstående er et uddrag af en artikel, bragt i Jæger. Se teaserfilmen over teksten, og læs hele artiklen i sommerudgaven af Jæger på side 6-9. Du finder bladet online på medlemsnettet her.