Offentliggjort den: 18. februar 2021

Rekorddagen

Viby og Omegns Jagtforening er en meget aktiv og seriøs forening, ikke mindst når det kommer til jagt og regulering af krager, sølvmåger og husskader – Jægers udsendte var med, da næstformanden tangerede sin egen rekord.

Tekst og Foto: Thomas Lindy Nissen

Der er lidt under en time til solen står op over den lille ådal. Lavningen er svøbt i et fint tæppe af tåge og tager sig helt eventyrlig ud under det orange skær, der anes i den østlige horisont. Kragerne er allerede begyndt at give lyd fra sig, akkurat som grågæssene, gråænderne og fasankokkene er startet op med gækken, rappen og skogren. Fra søerne – der er vandhuller på begge sider af krageskjulet – understreges blishønsenes territorialkampe af skingre, ucharmerende trut og plaskelyde fra fugle, der nu og da løber over vandoverfladen.

Morten Rasmussen er allerede klar i krageskjulet, som skal danne ramme om en forventet god marts morgen med mange krager på himlen. I bunden af skjulet ligger den fireårige cockerspaniel Zaki og kigger op på sin ejer med forventningsfulde øjne: Sidste år havde de to årets bedste dag i netop dette skjul og på netop dette tidspunkt … og denne morgen tegner bestemt ikke til at blive mindre god.


Ovenstående er et uddrag af en artikel, som bringes i marts-nummeret af Jæger. Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du et nyt nummer af Jæger hver måned, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online.

Bliv medlem - klik her!

 

Se teaserfilmen her: