OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 18. februar 2021

Rekorddagen

Viby og Omegns Jagtforening er en meget aktiv og seriøs forening, ikke mindst når det kommer til jagt og regulering af krager, sølvmåger og husskader – Jægers udsendte var med, da næstformanden tangerede sin egen rekord.

Tekst og Foto: Thomas Lindy Nissen

Der er lidt under en time til solen står op over den lille ådal. Lavningen er svøbt i et fint tæppe af tåge og tager sig helt eventyrlig ud under det orange skær, der anes i den østlige horisont. Kragerne er allerede begyndt at give lyd fra sig, akkurat som grågæssene, gråænderne og fasankokkene er startet op med gækken, rappen og skogren. Fra søerne – der er vandhuller på begge sider af krageskjulet – understreges blishønsenes territorialkampe af skingre, ucharmerende trut og plaskelyde fra fugle, der nu og da løber over vandoverfladen.

Morten Rasmussen er allerede klar i krageskjulet, som skal danne ramme om en forventet god marts morgen med mange krager på himlen. I bunden af skjulet ligger den fireårige cockerspaniel Zaki og kigger op på sin ejer med forventningsfulde øjne: Sidste år havde de to årets bedste dag i netop dette skjul og på netop dette tidspunkt … og denne morgen tegner bestemt ikke til at blive mindre god.


Ovenstående er et uddrag af en artikel, som bringes i marts-nummeret af Jæger. Som medlem af Danmarks Jægerforbund modtager du et nyt nummer af Jæger hver måned, direkte i din postkasse, samt har mulighed for at læse magasinet online.

Bliv medlem - klik her!

 

Se teaserfilmen her: