OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Hunting Skills i Ribe 28. aug.

Lørdag den 28. august byder Danmarks Jægerforbund, Kreds 4, alle nyjægere og andre interesserede til en dag i jagtens verden. Tag dine jagtkammerater og familien med til en spændende dag i jagtens tegn!

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Dorthe Fallesen Frimann

Det kan godt være en udfordring at komme i gang med sin nye hobby. Jagtens verden er stor og forunderlig, men den kan også virke overvældende for de nyjægere, der måske ikke på forhånd har kontakter i den lokale jagtforening. Derfor har nyjægerkoordinator ved Danmarks Jægerforbunds Kreds 4, Dorthe Fallesen Frimann, igen i år taget initiativ til at arrangere det såkaldte Hunting Skills 2021. Et arrangement, som fører nyjægeren og andre interesserede ind i jagtens verden.

Opmærksomhed på nyjægerne

Første gang der blev afholdt Hunting Skills i kreds 4 var i 2019, og det blev en stor succes. Men tilstrømningen af nyjægere er heldigvis konstant, og derfor er det nu igen tid til at give dem særlig opmærksomhed:

- Det handler jo om at komme i gang. Derfor sætter vi fokus på jagerlivet efter jagtprøven og giver inspiration til hvordan man kommer i gang. Vi fortæller også om hav- og strandjagt, bue- og riffeljagt og en hel masse andre muligheder, fortæller Dorthe Fallesen Frimann og tilføjer, at der også vil være fokus på riffeljagt og det obligatoriske riffelskydeforløb, som alle kommende riffeljægere skal igennem før riffelprøven.

Billederne i den lille stemningsfilm i toppen af artiklen er fra arrangementet i 2019.

Gå på opdagelse i jagtens verden

Kreds 4's udgave af Hunting Skills 2021 finder sted lørdag den 28. august fra kl. 09.00-15.00. Stedet er Ribe Jagtforening på Skydebanevej 4, 6760 Ribe.

På dagen vil der være mulighed for at gå på opdagelse blandt de mange udstillere, ligesom Danmarks Jægerforbunds og Danmarks Sportsfiskerforbunds projekt Bliv NaturligVis - formidling af jagt og natur for børn i øjenhøjde - vil være til stede. Mød også De unge Naturformidlere, Tollerklubben, jagthornsblæsere, Fra Jord til Bord, schweisshundefører og mange andre.

Program:

  • Kl. 10.00 Velkomst v/ Vadehavsblæserne og Kredsens Nyjægerkoordinator
  • Kl. 10.30 Mød Schweissføreren. Se dem i aktion!
  • Kl. 10.45 Forlægning af dåvildt med smagsprøver
  • Kl. 11.15 Træning med jagthunden, forskellige racer
  • Kl. 12.30 Frokost
  • Kl. 13.00 Mød Schweissføreren. Se dem i aktion
  • Kl. 13.15 Forlægning af dåvildt med smagsprøver
  • Kl. 13.45 Træning med jagthunden, forskellige racer
  • Kl. 15.00 Afslutning v/ Vadehavsblæserne og kredsens Nyjægerkoordinator

Der tages naturligvis forbehold for gældende COVID-19 restriktioner, samt for ændringer i programmet.