OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. maj 2021

10.000 våbentilladelser på vippen

Hvert år sker det, at nogle jægere får problemer med deres våbentilladelser, fordi de ikke har fornyet deres jagttegn. I denne uge får rigtig mange danske riffeljægere en hilsen fra politiet, og det kan blive dyrt at ignorere den.

Tekst og Foto: Jacob Munkholm Jensen

I morgen, torsdag den 6. maj, udsender Politiets Administrative Center (PAC) et forvarsel til cirka 10.000 danske jægere med posten. Det gør de, fordi de pågældende jægere alle har en våbentilladelse på baggrund af et jagttegn, de ikke har fået indløst. Fristen for at indløse jagttegnet for jagtåret 2021 var 1. april. Og jo, tallet er rigtigt nok. Omtrent 10.000 riffeljægere har af én eller anden grund undladt at indløse deres jagttegn til tiden.

Med forvarslet giver politiet de pågældende jægere tre uger til enten at forny jagttegnet, eller til at sælge deres tilladelseskrævende rifler. Når de tre uger er gået, vil politiet begynde at tilbagekalde våbentilladelserne. Når først denne procedure er sat i gang, har man pligt til at skaffe sig af med sit våben hurtigst muligt. Efter de tre uger er det stadig muligt at forny jagttegnet, men så skal man samtidig genansøge om en våbentilladelse til riflen, hvilket efter de nye takster koster 1.085 kr. pr. våben. Det kan med andre ord gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man skynder sig at reagere på politiets forvarsel. Sidste år måtte politiet påbegynde tilbagekaldelse af våbentilladelserne hos knapt 1200 danske jægere, der var tilbage efter fristens udløb, og året før var tallet 900. Lad os håbe at tallet er blevet mindre i år, når de tre ugers frist er gået og tilbagekaldelserne begynder.

Ønsker man ikke at indløse sit jagttegn for jagtåret 2021, kan man vælge at deponere jagttegnet og dermed få lov til at beholde sit haglvåben, dog uden ammunition og uden ret til at bruge det - heller ikke til flugtskydning. Samme regel gælder dog ikke ved rifler, der kræver, at man har et gyldigt jagttegn.

Er du i tvivl om hvorfor du ikke har modtaget dit jagttegn, skal du rette henvendelse til Miljøstyrelsens jagttegnskontor. Læs mere om telefontider og kontaktinformation hos jagttegnskontoret her.