OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. januar 2020

Vær OBS på import af fjerkræ til udsætning fra Polen

I forbindelse med udbruddet af fugleinfluenza i Østeuropa og i særdeleshed i Polen, gør Miljø- og Fødevareministeriet opmærksom på forholdsregler i forbindelse med import af fasaner og andet fjerkræ til udsætning fra Polen. Vi har modtaget nedenstående henvendelse fra ministeriet.

Tekst: Miljø- og Fødevareministeriet

Vi kan se af vores databaser over flytninger af dyr, at denne import til Danmark starter så småt allerede i februar de tidligere år.

Hver gang der konstateres et udbrud i Polen (og i øvrige lande), oprettes en 10 kilometer beskyttelseszone omkring udbrudsbesætningen, hvorfra fjerkræ ikke må flyttes. Skulle fjerkræ fra disse zoner alligevel finde vej til Danmark, vil det medfører en betydelig risiko for smitte fra disse zoner. Indførsel af fjerkræ uden de korrekte veterinære certifikater er strafbart. Vi vil med denne kommunikation gerne imødekomme eventuelle problemstillinger i relation til HPAI.

Vi anbefaler at importører af fjerkræ holder sig opdateret omkring forekomsten af fugleinfluenza i det område hvorfra de importerer fugle, samt at de med fordel kan indgå aftaler om at eventuelle ordre kan annulleres, såfremt der skulle opstå smitte i dette område. Fødevarestyrelsen udsender løbende trusselsvurderinger omkring udbredelsen af højpatogen aviær influenza i Europa, som kan findes på fvst.dk.

Hvis i har spørgsmål er i altid velkomne til at kontakte os. Vi takker på forhånd for jeres hjælp til at formidle budskabet.

Med venlig hilsen
Dyrlæge Stine Kjær-Andersen
Miljø- og Fødevareministeriet