OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. september 2020

Råbuk sprang op på taget

Bestanden af rådyr i Blokhus er nu så tæt, at dyrene må tage hustage i brug. Næh, så galt er det vist alligevel ikke, men en spøjs oplevelse var det alligevel.

Tekst: Jan Skriver
Foto: Steffen Lindhart

Klokken var fem om morgenen, da Steffen Lindhart blev vækket af en lyd på taget af familiens sommerhus i den yderste klit ved Blokhus. Det må være en stor måge eller en kat, tænkte Steffen, der stod op for at se, hvad der forstyrrede sommerfreden. Det viste sig at være en råbuk, som tilsyneladende nød overblikket i fem meters højde.

Bukken var sprunget cirka halvanden meter i vejret for at nå op på taget. Der er rigtig mange rådyr i terrænet omkring Blokhus og i sommerhusområderne, og mange af dem er vant til mennesker og meget lidt sky, fortæller Steffen Lindhart. Men at opleve en råbuk trampe på taget over sin sovende familie, hører alligevel til kategorien af sjældne oplevelser i naturen.